Vitlökssmör

Vitlökssmör 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Att ha en bit riktigt gott kryddsmör till en fin bit kött, det är ju verkligen som pricken över i, helt sagolikt gott!

Just vitlökssmör är ett tillbehör till grillat som det finns lika många varianter på som människor. Alla har sin egen variant som man gör, och nu tänkte jag bjuda på min variant.

Äter du LCHF så är olika kryddsmör grymt bra. Hög fetthalt och gott!

Vitlökssmöret funkar alldeles ypperligt att göra en stor laddning av och sen frysa in.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vitlökssmör

Mängd8 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

Ingredienser

 250 g Smör (Normalsaltat)
 5 g Vitlök
 1,5 msk Persilja (hackad)
 1 tsk Pressad citron
 1 knivsudd Cayennepeppar
 0,5 tsk Salt

Gör så här:

1

Ta fram smöret i riktigt god tid innan. Det skall vara rumstempererat.

3

Lägg smöret i en bunke och vispa det riktigt fluffigt med elvisp. Ju längre du vispar det, desto bättre blir smaken på smöret.

5

Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop ordentligt.

7

Nu skall du forma smöret till den form du själv vill. Man kan spritsa ut det eller göra en rulle. Jag brukar göra rulle för det är lättare att förvara i frysen.

9

Lägg ett bakplåtspapper på ett bord och lägg ut smöret i mitten. Vik över ena änden av bakplåtspappret och tryck ut smöret så att det blir en rulle. Det ska se ut som en lång korv ungefär där bredden på korven är nästan lika bred som bakplåtspappret. Sen snurrar du bara ihop ändarna och förvarar i kylen.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 250 g Smör (Normalsaltat)
 5 g Vitlök
 1,5 msk Persilja (hackad)
 1 tsk Pressad citron
 1 knivsudd Cayennepeppar
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

1

Ta fram smöret i riktigt god tid innan. Det skall vara rumstempererat.

3

Lägg smöret i en bunke och vispa det riktigt fluffigt med elvisp. Ju längre du vispar det, desto bättre blir smaken på smöret.

5

Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop ordentligt.

7

Nu skall du forma smöret till den form du själv vill. Man kan spritsa ut det eller göra en rulle. Jag brukar göra rulle för det är lättare att förvara i frysen.

9

Lägg ett bakplåtspapper på ett bord och lägg ut smöret i mitten. Vik över ena änden av bakplåtspappret och tryck ut smöret så att det blir en rulle. Det ska se ut som en lång korv ungefär där bredden på korven är nästan lika bred som bakplåtspappret. Sen snurrar du bara ihop ändarna och förvarar i kylen.

Vitlökssmör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *