Vitvinsgratinerad rödspätta

Av LCHF-arkivet    

februari 3, 2016

Ett otroligt gott LCHF-recept på en vitvinsgratinerad rödspätta.

Såsen är det som tar lite tid att göra, men det är verkligen värt det för en god vitvinssås slår det mesta.

På bilden så är det serverat med blomkålsduchesse.

Det här är beräknat till två portioner, men det är ganska stora portioner så det kan räcka till tre personer med.

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

400 g Rödspättafilé

2 dl Vitt vin

2 msk Fiskfond (koncentrerad)

1 dl Vatten

5 dl Grädde 40%

50 g Schalottenlök

30 g Smör

2 msk Dill (hackad)

50 g Räkor (skalade)

2 msk Röd stenbitsrom

Instruktioner

1Vi börjar med såsen... Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite av smöret (cirka 10 gram).

2Häll på vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Låt allt koka upp och reducera tills du har en fin simmig konsistens. Cirka 3 dl sås skall det bli. När såsen är klar silar du av den och smakar av med lite salt och peppar. Vispa ner resterande smöret.

3Under tiden som såsen håller på att reducera så fixar vi med fisken.

4Salta och peppra fisken lite och gör rullader av varje filé och lägg i en ugnsfast form.

5Strössla lite hackad dill över och slå sedan över såsen.

6Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.

7Ta ut och garnera med lite räkor och en klick stenbitsrom och toppa med lite dill.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.