
Beskrivning - Information
Ett otroligt gott LCHF-recept på en vitvinsgratinerad rödspätta.
Såsen är det som tar lite tid att göra, men det är verkligen värt det för en god vitvinssås slår det mesta.
På bilden så är det serverat med blomkålsduchesse.
Det här är beräknat till två portioner, men det är ganska stora portioner så det kan räcka till tre personer med.
Ingredienser
Gör så här:
Vi börjar med såsen... Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite av smöret (cirka 10 gram).
Häll på vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Låt allt koka upp och reducera tills du har en fin simmig konsistens. Cirka 3 dl sås skall det bli. När såsen är klar silar du av den och smakar av med lite salt och peppar. Vispa ner resterande smöret.
Under tiden som såsen håller på att reducera så fixar vi med fisken.
Salta och peppra fisken lite och gör rullader av varje filé och lägg i en ugnsfast form.
Strössla lite hackad dill över och slå sedan över såsen.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
Ta ut och garnera med lite räkor och en klick stenbitsrom och toppa med lite dill.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vi börjar med såsen... Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite av smöret (cirka 10 gram).
Häll på vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Låt allt koka upp och reducera tills du har en fin simmig konsistens. Cirka 3 dl sås skall det bli. När såsen är klar silar du av den och smakar av med lite salt och peppar. Vispa ner resterande smöret.
Under tiden som såsen håller på att reducera så fixar vi med fisken.
Salta och peppra fisken lite och gör rullader av varje filé och lägg i en ugnsfast form.
Strössla lite hackad dill över och slå sedan över såsen.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
Ta ut och garnera med lite räkor och en klick stenbitsrom och toppa med lite dill.
Hej,
Låter supergott, måste provas.
Tror du detta recept skulle funka med torskrygg också?
Tack för en fantastisk sida.
Hej!
Vad skoj att du tycker det låter gott! Jag kan lova att det är kanongott.
Ja, det borde funka riktigt bra med torskrygg.
Tack själv för att du besöker mig här…=)