Vitvinssås

Av LCHF-arkivet  ,   

februari 3, 2016

En god vitvinssås kan vara bland det bästa som finns till en bit fisk. Det behöver verkligen inte vara nåt svårt. Det här är ett LCHF-recept på vitvinssås som du garanterat kommer att lyckas med.

När det kommer till själva vinet så bör du välja ett torrt vin så att du inte råkar ut för ett väldigt sött vin, då kommer såsen inte vara så god.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

2 dl Vitt vin

50 g Schalottenlök

1 dl Vatten

5 dl Grädde 40%

2 msk Fiskfond (koncentrerad)

30 g Smör

1 msk Citronsaft

Instruktioner

1Hacka löken fint, så fint du kan. Fräs den i 1/3 av smöret. Den får inte ta färg utan skall bara bli mjuk.

2Häll på vinet och låt koka upp så att alkoholen får koka bort lite snabbt.

3Häll i övriga ingredienser utom smöret och citronen. Låt koka upp och låt sen reducera till rätt konsistens. Det blir cirka 3-4 dl sås över.

4Vispa/mixa ner smöret och smaka av med lite citron och salt och peppar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.