Vitvinssås

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En god vitvinssås kan vara bland det bästa som finns till en bit fisk. Det behöver verkligen inte vara nåt svårt. Det här är ett LCHF-recept på vitvinssås som du garanterat kommer att lyckas med.

När det kommer till själva vinet så bör du välja ett torrt vin så att du inte råkar ut för ett väldigt sött vin, då kommer såsen inte vara så god.


Mängd3 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

 2 dl Vitt vin
 50 g Schalottenlök
 1 dl Vatten
 5 dl Grädde 40%
 2 msk Fiskfond (koncentrerad)
 30 g Smör
 1 msk Citronsaft

1

Hacka löken fint, så fint du kan. Fräs den i 1/3 av smöret. Den får inte ta färg utan skall bara bli mjuk.

3

Häll på vinet och låt koka upp så att alkoholen får koka bort lite snabbt.

5

Häll i övriga ingredienser utom smöret och citronen. Låt koka upp och låt sen reducera till rätt konsistens. Det blir cirka 3-4 dl sås över.

7

Vispa/mixa ner smöret och smaka av med lite citron och salt och peppar.

Ingredienser

 2 dl Vitt vin
 50 g Schalottenlök
 1 dl Vatten
 5 dl Grädde 40%
 2 msk Fiskfond (koncentrerad)
 30 g Smör
 1 msk Citronsaft

Instruktioner

1

Hacka löken fint, så fint du kan. Fräs den i 1/3 av smöret. Den får inte ta färg utan skall bara bli mjuk.

3

Häll på vinet och låt koka upp så att alkoholen får koka bort lite snabbt.

5

Häll i övriga ingredienser utom smöret och citronen. Låt koka upp och låt sen reducera till rätt konsistens. Det blir cirka 3-4 dl sås över.

7

Vispa/mixa ner smöret och smaka av med lite citron och salt och peppar.

Vitvinssås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *