Vitvinssås

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Vitvinssås

Mängd3 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Ingredienser

 2 dl Vitt vin
 50 g Schalottenlök
 1 dl Vatten
 30 g Smör
 1 msk Citronsaft

Gör så här:

1

Hacka löken fint, så fint du kan. Fräs den i 1/3 av smöret. Den får inte ta färg utan skall bara bli mjuk.

2

Häll på vinet och låt koka upp så att alkoholen får koka bort lite snabbt.

3

Häll i övriga ingredienser utom smöret och citronen. Låt koka upp och låt sen reducera till rätt konsistens. Det blir cirka 3-4 dl sås över.

4

Vispa/mixa ner smöret och smaka av med lite citron och salt och peppar.

Beskrivning - Information

En god vitvinssås kan vara bland det bästa som finns till en bit fisk. Det behöver verkligen inte vara nåt svårt. Det här är ett LCHF-recept på vitvinssås som du garanterat kommer att lyckas med.

När det kommer till själva vinet så bör du välja ett torrt vin så att du inte råkar ut för ett väldigt sött vin, då kommer såsen inte vara så god.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 2 dl Vitt vin
 50 g Schalottenlök
 1 dl Vatten
 30 g Smör
 1 msk Citronsaft

Instruktioner

1

Hacka löken fint, så fint du kan. Fräs den i 1/3 av smöret. Den får inte ta färg utan skall bara bli mjuk.

2

Häll på vinet och låt koka upp så att alkoholen får koka bort lite snabbt.

3

Häll i övriga ingredienser utom smöret och citronen. Låt koka upp och låt sen reducera till rätt konsistens. Det blir cirka 3-4 dl sås över.

4

Vispa/mixa ner smöret och smaka av med lite citron och salt och peppar.

Vitvinssås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *