Yoghurtmarinad #1

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en grillmarinad som är kanongod till kyckling baserad på yoghurt. Asiatiska vibbar i kryddningen ger ett fräscht intryck.

Låt marinera i minst två timmar, gärna längre än så.

Använd mer än gärna färska kryddor, då kan du även ta lite större mängd.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 2 dl Yoghurt (naturell)
 2 msk Olja
 2 msk Pressad citron
 10 g Vitlök
 1 tsk Spiskummin
 1 tsk Koriander
 1 tsk Ingefära
 1 tsk Paprikapulver
 1 tsk Chilipulver

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en plastpåse som är lite tjockare och tål lite. Lägg ner det köttet du vill marinera och knåda runt allt ordentligt.

3

Låt ligga och marineras minst två timmar och gå och knåda lite på påsen efter halva tiden med så att allt blandas lite igen.

5

När köttet har marinerats klart kan du låta det rinna av och ligga framme en stund för att det inte skall vara kylskåpskallt när du grillar det.

7

Salta köttet precis innan du grillar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 dl Yoghurt (naturell)
 2 msk Olja
 2 msk Pressad citron
 10 g Vitlök
 1 tsk Spiskummin
 1 tsk Koriander
 1 tsk Ingefära
 1 tsk Paprikapulver
 1 tsk Chilipulver

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en plastpåse som är lite tjockare och tål lite. Lägg ner det köttet du vill marinera och knåda runt allt ordentligt.

3

Låt ligga och marineras minst två timmar och gå och knåda lite på påsen efter halva tiden med så att allt blandas lite igen.

5

När köttet har marinerats klart kan du låta det rinna av och ligga framme en stund för att det inte skall vara kylskåpskallt när du grillar det.

7

Salta köttet precis innan du grillar.

Yoghurtmarinad #1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *