Yoghurtmarinad #1

Av LCHF-arkivet  ,   

juni 5, 2015

Det här är en grillmarinad som är kanongod till kyckling baserad på yoghurt. Asiatiska vibbar i kryddningen ger ett fräscht intryck.

Låt marinera i minst två timmar, gärna längre än så.

Använd mer än gärna färska kryddor, då kan du även ta lite större mängd.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 dl Yoghurt (naturell)

2 msk Olja

2 msk Pressad citron

10 g Vitlök

1 tsk Spiskummin

1 tsk Koriander

1 tsk Ingefära

1 tsk Paprikapulver

1 tsk Chilipulver

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser i en plastpåse som är lite tjockare och tål lite. Lägg ner det köttet du vill marinera och knåda runt allt ordentligt.

2Låt ligga och marineras minst två timmar och gå och knåda lite på påsen efter halva tiden med så att allt blandas lite igen.

3När köttet har marinerats klart kan du låta det rinna av och ligga framme en stund för att det inte skall vara kylskåpskallt när du grillar det.

4Salta köttet precis innan du grillar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.