Zucchini- och parmesanfrittata

Av LCHF-arkivet  ,   

november 1, 2016

En zucchini- och parmesanfrittata kan man ha till lunch, frukost, brunch eller bara som ett extra litet tillbehör till lite gott kallskuret.

Recept och bild: SoDelicious

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

1 st Zucchini

3 st Ägg

100 g Färsk parmesan (riven)

2 msk Mynta, hackad (färsk)

1 msk Olivolja

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

1 msk Persilja (hackad)

Instruktioner

1Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.

2Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.

3Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.

4Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

5Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

november 12, 2018

Vad roligt att du tyckte om den! Härligt med grönkål i dessutom.

Eva Olsson

november 12, 2018

Jätte god ! Jag kokade upp hackad grönkål som jag blandade med zucchini innan den kom i ugnen, Hade grevé ost hemma som också fungerar bra.Tack för goda recept!


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.