Zucchini- och parmesanfrittata

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.1
(17)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Zucchini- och parmesanfrittata

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 1 st Zucchini
 3 st Ägg
 100 g Färsk parmesan (riven)
 2 msk Mynta, hackad (färsk)
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Persilja (hackad)

Gör så här:

1

Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.

3

Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.

5

Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.

7

Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

9

Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.

Beskrivning - Information

En zucchini- och parmesanfrittata kan man ha till lunch, frukost, brunch eller bara som ett extra litet tillbehör till lite gott kallskuret.

Recept och bild: SoDelicious

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Zucchini
 3 st Ägg
 100 g Färsk parmesan (riven)
 2 msk Mynta, hackad (färsk)
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Persilja (hackad)

Instruktioner

1

Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.

3

Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.

5

Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.

7

Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

9

Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.

Zucchini- och parmesanfrittata

3 Comments

  1. Jätte god ! Jag kokade upp hackad grönkål som jag blandade med zucchini innan den kom i ugnen, Hade grevé ost hemma som också fungerar bra.Tack för goda recept!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *