Zucchini- och parmesanfrittata

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En zucchini- och parmesanfrittata kan man ha till lunch, frukost, brunch eller bara som ett extra litet tillbehör till lite gott kallskuret.

Recept och bild: SoDelicious


Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 1 st Zucchini
 3 st Ägg
 100 g Färsk parmesan (riven)
 2 msk Mynta, hackad (färsk)
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Persilja (hackad)

1

Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.

3

Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.

5

Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.

7

Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

9

Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.

Ingredienser

 1 st Zucchini
 3 st Ägg
 100 g Färsk parmesan (riven)
 2 msk Mynta, hackad (färsk)
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Persilja (hackad)

Instruktioner

1

Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.

3

Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.

5

Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.

7

Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

9

Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.

Zucchini- och parmesanfrittata

2 Comments

  1. Jätte god ! Jag kokade upp hackad grönkål som jag blandade med zucchini innan den kom i ugnen, Hade grevé ost hemma som också fungerar bra.Tack för goda recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *