Zucchinibaguetter

Av LCHF-arkivet    

juli 6, 2015

I helgen skulle vi äta lite tapas och jag kände att jag ville ha något gott bröd liknande baguette.

Så, jag bakade dessa härliga zucchinibaguetter som blev otroligt goda och saftiga.

Ett mycket bra LCHF-recept som är lätt att göra och smakar gott!

Tack för receptet Alla goda ting

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 16 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 Ägg

2 dl Finriven zucchini

1,5 dl Mandelmjöl

2 msk Fiberhusk

1,5 msk Kokosmjöl

0,5 dl Sesamfrön (Skalade)

3 msk Solrosfrön

0,5 tsk Salt

1,5 tsk Bakpulver

Instruktioner

1Vispa äggen fluffigt.

2Tillsätt den rivna zucchinin och blanda ihop.

3Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda till en jämn smet, men arbeta inte smeten för länge, då förlorar bakpulvret sin verkan.

4Låt smeten svälla 10 minuter.

5Blöt händerna och forma 3-4 stycken baguetter och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

6Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 15-17 minuter.

7Ta ut dem och låt svalna på galler under en bakduk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.