Zucchinibaguetter

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

I helgen skulle vi äta lite tapas och jag kände att jag ville ha något gott bröd liknande baguette.

Så, jag bakade dessa härliga zucchinibaguetter som blev otroligt goda och saftiga.

Ett mycket bra LCHF-recept som är lätt att göra och smakar gott!

Tack för receptet Alla goda ting

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning16 minTotalt36 min

 4 Ägg
 2 dl Finriven zucchini
 1,5 dl Mandelmjöl
 2 msk Fiberhusk
 1,5 msk Kokosmjöl
 0,5 dl Sesamfrön (Skalade)
 3 msk Solrosfrön
 0,5 tsk Salt
 1,5 tsk Bakpulver

1

Vispa äggen fluffigt.

3

Tillsätt den rivna zucchinin och blanda ihop.

5

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda till en jämn smet, men arbeta inte smeten för länge, då förlorar bakpulvret sin verkan.

7

Låt smeten svälla 10 minuter.

9

Blöt händerna och forma 3-4 stycken baguetter och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

11

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 15-17 minuter.

13

Ta ut dem och låt svalna på galler under en bakduk.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 Ägg
 2 dl Finriven zucchini
 1,5 dl Mandelmjöl
 2 msk Fiberhusk
 1,5 msk Kokosmjöl
 0,5 dl Sesamfrön (Skalade)
 3 msk Solrosfrön
 0,5 tsk Salt
 1,5 tsk Bakpulver

Instruktioner

1

Vispa äggen fluffigt.

3

Tillsätt den rivna zucchinin och blanda ihop.

5

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda till en jämn smet, men arbeta inte smeten för länge, då förlorar bakpulvret sin verkan.

7

Låt smeten svälla 10 minuter.

9

Blöt händerna och forma 3-4 stycken baguetter och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

11

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 15-17 minuter.

13

Ta ut dem och låt svalna på galler under en bakduk.

Zucchinibaguetter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *