Zucchinibiffar med stekt fläsk

Av LCHF-arkivet    

augusti 30, 2018

Superenkla och goda zucchinibiffar som jag gärna serverar med stekt fläsk eller bacon till och lite färska lingon.
Vill du äta mer åt det vegetariska hållet så är det bara att skippa fläsket och äta biffarna som de är.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Zucchinibiffarna

600 g zucchini

60 g riven parmesan

1 ägg

40 g finhackad rödlök

1 klyfta vitlök (finhackad/riven)

1 msk fiberhusk

1 msk hackad persilja

Salt och peppar

Olja och smör till stekning

Stekt fläsk

600 g rimmat sidfläsk

Instruktioner

Zucchinibiffarna

1Riv zucchinin grovt på rivjärnet.

2Salta lätt och låt stå cirka 10 minuter.

3Pressa ur så mycket vätska som möjligt.

4Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå och dra i cirka 10 minuter så fiberhusken får svälla.

5Stek i rikligt med olja och smör på medelvärme. Stek inte på för hög värme då osten väldigt lätt bränner fast.

Stekt fläsk

1Skiva fläsket så tunt som du vill ha det.

2Stek i lite smör till lagom knaperhet.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

oktober 8, 2018

Vad skoj att du tyckte om de! Tack för återkopplingen!

LizzieG

oktober 6, 2018

Jättegoda. Hade även lite färsk chili i.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.