Zucchinibiffar med stekt fläskPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Superenkla och goda zucchinibiffar som jag gärna serverar med stekt fläsk eller bacon till och lite färska lingon.
Vill du äta mer åt det vegetariska hållet så är det bara att skippa fläsket och äta biffarna som de är.


Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning15 minTotalt35 min

Zucchinibiffarna
 600 g zucchini
 60 g riven parmesan
 1 ägg
 40 g finhackad rödlök
 1 klyfta vitlök (finhackad/riven)
 1 msk fiberhusk
 1 msk hackad persilja
 Salt och peppar
 Olja och smör till stekning
Stekt fläsk
 600 g rimmat sidfläsk

Zucchinibiffarna
1

Riv zucchinin grovt på rivjärnet.

2

Salta lätt och låt stå cirka 10 minuter.

3

Pressa ur så mycket vätska som möjligt.

4

Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå och dra i cirka 10 minuter så fiberhusken får svälla.

5

Stek i rikligt med olja och smör på medelvärme. Stek inte på för hög värme då osten väldigt lätt bränner fast.

Stekt fläsk
6

Skiva fläsket så tunt som du vill ha det.

7

Stek i lite smör till lagom knaperhet.

Kategori

Ingredienser

Zucchinibiffarna
 600 g zucchini
 60 g riven parmesan
 1 ägg
 40 g finhackad rödlök
 1 klyfta vitlök (finhackad/riven)
 1 msk fiberhusk
 1 msk hackad persilja
 Salt och peppar
 Olja och smör till stekning
Stekt fläsk
 600 g rimmat sidfläsk

Instruktioner

Zucchinibiffarna
1

Riv zucchinin grovt på rivjärnet.

2

Salta lätt och låt stå cirka 10 minuter.

3

Pressa ur så mycket vätska som möjligt.

4

Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå och dra i cirka 10 minuter så fiberhusken får svälla.

5

Stek i rikligt med olja och smör på medelvärme. Stek inte på för hög värme då osten väldigt lätt bränner fast.

Stekt fläsk
6

Skiva fläsket så tunt som du vill ha det.

7

Stek i lite smör till lagom knaperhet.

Zucchinibiffar med stekt fläskPROVLAGAT 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *