
Beskrivning - Information
Just zucchini är en sådan grönsak som kan användas enormt mycket inom bakning.
Dessa zucchinibullar är helt perfekta att ha till frukost eller som bröd till en god soppa t ex.
Receptet ger 6 muffins.
Recept och bild: Najnis kök
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop osten och de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa äggen fluffiga och tillsätt den rivna zucchinin. Vänd ihop.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ihop allt till en jämn smet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
Smöra och bröa en muffinsplåt med lite pofiber.
Om du inte har en muffinsplåt, då kan du baka av de på en bakplåtspappersklädd plåt bara och klicka ut de som bullar där.
Fördela smeten/degen i 6 lika stora bullar.
Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite flingsalt och lite frön uppe på.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter.
Ta ut och låt de svalna lite innan du mumsar i dig.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop osten och de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa äggen fluffiga och tillsätt den rivna zucchinin. Vänd ihop.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ihop allt till en jämn smet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
Smöra och bröa en muffinsplåt med lite pofiber.
Om du inte har en muffinsplåt, då kan du baka av de på en bakplåtspappersklädd plåt bara och klicka ut de som bullar där.
Fördela smeten/degen i 6 lika stora bullar.
Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite flingsalt och lite frön uppe på.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter.
Ta ut och låt de svalna lite innan du mumsar i dig.