Zucchinichips med grillsmak

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Zucchinichips med grillsmak

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning3 timTotalt3 tim 10 min

Ingredienser

 400 g Zucchini
 1 msk Grillkrydda

Gör så här:

1

Skiva zucchinin ganska så tunt, men inte för tunt. Jag gjorde cirka 4 mm. Det kommer att krympa en hel del i storlek, så då är det bra om det inte är för tunt.

3

Placera ut dem på de galler som tillhör torken och strö lite grillkrydda över varje bit. Vänd på dem och göra likadant på andra sidan.

5

Kör igång torken och låt den tuta på tills det att chipsen är så torra att man kan bryta sönder dem utan svårigheter. Kör dem hellre en stund längre än du tror att det behövs.

Beskrivning - Information

Chips är ju något man kan sakna om man äter LCHF... och på marknaden idag finns det inte så mycket alternativ. Jag ville testa att göra chips på zucchini och måste säga att jag blev positivt överraskad.

Det är klart, det smakar inte som köpta potatischips, men det är ändå ett riktigt gott snack.

Det stora problemet är att det tar väldigt lång tid att torka och man behöver en svamptork eller liknande.

Jag har en sådan här svamptork: OBH Nordica 6775 hemma som jag torkar svamp i normalt sett, men den funkade bra till detta med.

Med tanke på att det tar en hel del tid, så lät jag mina torka över natten.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Zucchini
 1 msk Grillkrydda

Instruktioner

1

Skiva zucchinin ganska så tunt, men inte för tunt. Jag gjorde cirka 4 mm. Det kommer att krympa en hel del i storlek, så då är det bra om det inte är för tunt.

3

Placera ut dem på de galler som tillhör torken och strö lite grillkrydda över varje bit. Vänd på dem och göra likadant på andra sidan.

5

Kör igång torken och låt den tuta på tills det att chipsen är så torra att man kan bryta sönder dem utan svårigheter. Kör dem hellre en stund längre än du tror att det behövs.

Zucchinichips med grillsmak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *