Zucchininachos

Av LCHF-arkivet  ,   

januari 26, 2016

Det här är ett recept på hemmagjorda nachos som funkar för dig som äter LCHF. Väldigt goda, men de kräver lite tid. Zucchininachos funkar kanon att doppa i guacamole t ex eller att ha till tacos om man vill ha något gott att tugga på då.

 

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

200 g Finriven zucchini

150 g Ost (riven)

50 g Färsk parmesan (riven)

1 tsk Sambal oelek

Instruktioner

1Pressa ur så mycket vatten du bara kan ur zucchinin.

2Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

3Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper på. Försök att göra det så tunt som möjligt utan att det är för stora hål mellan. Lite småhål kan det vara för osten kommer att smälta sen.

4Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills osten har smält.

5Ta ut plåten och låt osten svalna.

6Skär eller klipp trekanter eller den form du vill ha dem i. Placera ut på plåten igen och ställ in i ugnen igen på 250 grader i cirka 3-5 minuter. Ju mer färg de får desto hårdare kommer de att bli.

7Ta ut dem när de har fått den färg som du tycker är bra och låt dem svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.