Zucchininachos

Zucchininachos 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept på hemmagjorda nachos som funkar för dig som äter LCHF. Väldigt goda, men de kräver lite tid. Zucchininachos funkar kanon att doppa i guacamole t ex eller att ha till tacos om man vill ha något gott att tugga på då.

 

DelaSparaDelaBigOven

Zucchininachos 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 200 g Finriven zucchini
 150 g Ost (riven)
 50 g Färsk parmesan (riven)
 1 tsk Sambal oelek

1

Pressa ur så mycket vatten du bara kan ur zucchinin.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

5

Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper på. Försök att göra det så tunt som möjligt utan att det är för stora hål mellan. Lite småhål kan det vara för osten kommer att smälta sen.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills osten har smält.

9

Ta ut plåten och låt osten svalna.

11

Skär eller klipp trekanter eller den form du vill ha dem i. Placera ut på plåten igen och ställ in i ugnen igen på 250 grader i cirka 3-5 minuter. Ju mer färg de får desto hårdare kommer de att bli.

13

Ta ut dem när de har fått den färg som du tycker är bra och låt dem svalna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g Finriven zucchini
 150 g Ost (riven)
 50 g Färsk parmesan (riven)
 1 tsk Sambal oelek

Instruktioner

1

Pressa ur så mycket vatten du bara kan ur zucchinin.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

5

Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper på. Försök att göra det så tunt som möjligt utan att det är för stora hål mellan. Lite småhål kan det vara för osten kommer att smälta sen.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills osten har smält.

9

Ta ut plåten och låt osten svalna.

11

Skär eller klipp trekanter eller den form du vill ha dem i. Placera ut på plåten igen och ställ in i ugnen igen på 250 grader i cirka 3-5 minuter. Ju mer färg de får desto hårdare kommer de att bli.

13

Ta ut dem när de har fått den färg som du tycker är bra och låt dem svalna.

Zucchininachos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.