Zucchinisoppa med smak av curry

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(5)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Zucchinisoppa med smak av curry

Kategori,

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 800 g Zucchini
 100 g Gul lök
 20 g Vitlök
 2 msk Olivolja
 1,50 msk Currypulver
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 5 deciliter Vatten
 3 deciliter Grädde
 1 tsk Örtsalt
 50 g Smör (normalsaltat)
 Lite nymalen svartpeppar

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök grovt.

2

Skär zucchinin i bitar, cirka 3x3 cm.

3

Fräs grönsakerna i lite olivolja i en kastrull. De ska bli lite mjuka.

4

Tillsätt curryn mot slutet och låt den fräsa med någon minut.

5

Tillsätt vatten, grädde, grönsaksfond och lite peppar.
Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.

6

Ta kastrullen åt sidan och mixa soppan slät.
Tillsätt örtsalt och smör och mixa lite till.

7

Värm upp soppan och servera den direkt.
Den som vill ha lite mer currysmak kan strö lite curry uppe på och sen lite olivolja.

8

Smaklig spis!

Beskrivning - Information

Ok, det är full zucchinibonanza hos oss, men det är ju för att vi skördar mycket zucchini just nu.
Det har varit bakverk av olika slag på sistone, men nu ville jag göra något mer matigt, så kom då på att man kan göra en zucchinisoppa av det hela.
För att barnen som älskar kyckling i currysås skulle uppskatta det, så fick det bli med en touche av curry i soppan, vilket gjorde soppan helt magisk.

Detta åt vi med nybakt fröknäcke med god ost till.

När det gäller zucchinin så använde jag mig av både grön och gul, det i sig är inte så viktigt, för man mixar soppan i slutet ändå. Men, det ger ju en viss färgnyans i soppan, så vill du ha en mer grön nyans, kör på enbart grön zucchini och vill du ha en mer gul nyans så kör på gul.
Oavsett vad kommer den här zucchinisoppan smaka fantastiskt gott.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Zucchini
 100 g Gul lök
 20 g Vitlök
 2 msk Olivolja
 1,50 msk Currypulver
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 5 deciliter Vatten
 3 deciliter Grädde
 1 tsk Örtsalt
 50 g Smör (normalsaltat)
 Lite nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök grovt.

2

Skär zucchinin i bitar, cirka 3x3 cm.

3

Fräs grönsakerna i lite olivolja i en kastrull. De ska bli lite mjuka.

4

Tillsätt curryn mot slutet och låt den fräsa med någon minut.

5

Tillsätt vatten, grädde, grönsaksfond och lite peppar.
Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.

6

Ta kastrullen åt sidan och mixa soppan slät.
Tillsätt örtsalt och smör och mixa lite till.

7

Värm upp soppan och servera den direkt.
Den som vill ha lite mer currysmak kan strö lite curry uppe på och sen lite olivolja.

8

Smaklig spis!

Zucchinisoppa med smak av curry

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *