Mandelmjöl

ANNONS

(Inlägget innehåller annonslänkar till olika webbutiker. Det innebär att varje köp som görs via någon av länkarna genererar en provision till LCHF-arkivet. Detta kostar inte dig något extra.)

Mandelmjöl är en ingrediens som används flitigt inom LCHF, Keto och Paleo. Det är ett mjöl som man använder inom bakning men även kan använda för att panera mat med.

Största delen av alla mandlar som används i mandelmjöl kommer från USA, men även Spanien har rätt så stor export av mandlar.

Nedan så hittar du massor av olika märken och bästa priserna just nu.

Automatiskt utkast

Mandelmjöl – Garant

Tillverkare: Garant
Mängd: 300 g
Pris (ca.): 55:-
Ekologisk: Nej

Last updated: 2022-05-25 16:49:40

Mandelmjöl

Mandelmjöl – Rawfoodshop

Tillverkare: Rawfoodshop
Mängd: 500/1000 g
Pris (ca.): 219:-
Ekologisk: Ja

Pris för 500 g

Pris för 1000 g

Last updated: 2022-05-25 16:49:46

Mandelmjöl

Mandelmjöl – Sellton

Tillverkare: Sellton
Mängd: 500 g
Pris (ca.): 99:-
Ekologisk: Nej

Last updated: 2022-05-25 16:49:50

Mandelmjöl

Mandelmjöl – Superfruit

Tillverkare: Superfruit
Mängd: 500 g
Pris (ca.): 160:-
Ekologisk: Ja


Mandelmjöl

Mandelmjöl – Bioterra

Tillverkare: Nyform
Mängd: 1000 g
Pris (ca.): 269:-
Ekologisk: Ja


Mandelmjöl

Mandelmjöl – Powerfruits RAW

Tillverkare: Powerfruits
Mängd: 500/1000 g
Pris (ca.): 189/299:-
Ekologisk: Ja

Priser 500 g

Priser 1000 g

Last updated: 2022-05-25 16:50:04

Mandelmjöl

Mandelmjöl – Kung Markatta

Tillverkare: Kung Markatta
Mängd: 200 g
Pris (ca.): 79:-
Ekologisk: Ja

Last updated: 2022-05-25 16:50:08

Mandelmjöl

Mandelmjöl – Sukrin

Tillverkare: Funksjonell mat
Mängd: 400 g
Pris (ca.): 109:-
Ekologisk: Nej

Last updated: 2022-05-25 16:50:12

Mandelmjöl

Mandelmjöl – Mother Earth

Tillverkare: Mother Earth
Mängd: 500 g
Pris (ca.): 179:-
Ekologisk: Ja


Mandelmjöl

Mandelmjöl – Urtekram

Tillverkare: Urtekram
Mängd: 160 g
Pris (ca.): 75:-
Ekologisk: Ja


Mandelmjöl

Mandelmjöl – Biogan

Tillverkare: Biogan
Mängd: 100/500 g
Pris (ca.): 60/207:-
Ekologisk: Ja

Priser för 100 g

Last updated: 2022-05-25 17:17:26

Priser för 500 g

Last updated: 2022-05-25 17:17:30

Recept som innehåller mandelmjöl

Kladdkaka – Magiskt god!
Kladdkaka – Magiskt god!
Frasiga våfflor
Frasiga våfflor
Parmesan och mandelpanerad torsk
Parmesan och mandelpanerad torsk
Hannahs saftiga zucchinibaguetter
Hannahs saftiga zucchinibaguetter

Därför är mandelmjöl ett perfekt alternativ

Mandelmjöl är ett riktigt bra alternativ till vanligt vetemjöl om du äter LCHF. Därför ser du ofta det här mjölet i olika recept, speciellt när det rör sig om LCHF-vänlig bakning.

Varför är då mandelmjöl så populärt? Jo, till att börja med så är det fritt från både vete och gluten. Det är helt enkelt en mjölsort som är snällare mot magen. Många som får en irriterad och uppblåst mage av gluten kan äta mandelmjöl utan problem.

Mjölet har dessutom ett väldigt låg kolhydratinnehåll. Det innehåller runt fem gram kolhydrater per 100 gram mjöl. Därmed är det ett utmärkt alternativ för dig som vill kunna baka bröd och desserter med få kolhydrater i.

Mjölet ger en god smak till bland annat bröd och dessutom ger det en riktigt bra konsistens. Du kan alltså få en brödig konsistens av det här mjölet, något som andra produkter inte riktigt lyckas med.

Var hittar jag mandelmjöl till det bästa priset?

Du kan använda ditt mandelmjöl till det mesta. Eftersom det är så pass användbart och välanvänt bör du välja det mjöl som har det bästa priset. Det kan nämligen bli en dyr kostnad om du väljer den dyraste produkten och bakar mycket.

Du hittar många bra mjöl att köpa här på min hemsida, det är bara att klicka på de olika länkarna. Själv tycker jag att de flesta mjölsorter har en liknande konsistens och smak. För att få så lite kolhydrater som möjligt kan du jämföra näringsvärdet på de olika förpackningarna.

Oftast får du mandelmjöl till bästa pris om du köper en stor förpackning. Om du vet med dig att du älskar att baka, köp då inte en liten påse mjöl.

Detta kan du använda mjölet till

När det har köpt mandelmjöl till bästa pris, då kan du baka så mycket du vill. Det finns en uppsjö av recept på min hemsida som mjölet används i. Vad sägs till exempel om en god paj eller en smaskig budapestrulle med grädd- och bärfyllning?

Mjölet används mycket i olika pajdegar, både när det gäller söta pajer och matpajer. Tack vare konsistensen så smakar de flesta pajer som vanligt även utan vetemjöl. Om du har saknat den klassiska tacopajen på fredagskvällar, då är det här din räddning för det perfekta pajskalet.

Du kan även använda mjölet för att panera allt från schnitzel till tunna kycklingfiléer. Då får de en god smak och en härlig stekyta. Du kan också använd mjölet istället för ströbröd om du ska smöra en bakform. Användningsområdena och möjligheterna är helt enkelt oändliga!

Kan man ersätta mandelmjöl i recept?

En vanlig fråga som brukar uppstå är om man kan ersätta mjölet med något annat sorts mjöl. Eftersom mjölet är gjort av mandlar så är det många nötallergiker som inte kan använda det. Svaret är ja, det går.

Generellt finns det många andra mjölprodukter man kan testa, till exempel kokosmjöl. Det är dock svårt att ge generella direktiv för hur du ska ersätta mjölet eftersom det varierar från recept till recept. Dessutom är det viktigt att ha i åtanke att både konsistensen och smaken blir annorlunda. Bakverket eller brödet blir helt enkelt inte lika lyckat utan de finmalda mandlarnas egenskaper.

Mandelmjöl – köp här för bästa pris!

Eftersom mandelmjöl är så otroligt populärt, till exempel i LCHF-kretsar och för glutenallergiker, så finns det ett relativt bra utbud i matbutikerna. Du kan därför hitta mjölet i din lokala mataffär. Om det inte står bland de andra mjölsorterna, så står påsarna oftast bland specerier såsom solrosfrön och fiberhusk.

Du kan även välja att köpa mjölet på nätet. Då blir det enklare för dig att jämföra priser och kanske hitta nya produkter att testa. Alla varumärken finns nämligen inte i alla lokala butiker. För att hitta det bästa priset så bör du jämföra vad mjölet kostar per hundra gram. Då får du snabbt en uppfattning om vad som blir billigast. För det godaste mjölet måste du dock smaka dig fram.