Mandolin

(Inlägget innehåller annonslänkar till olika webbutiker. Det innebär att varje köp som görs via någon av länkarna genererar en provision till LCHF-arkivet. Detta kostar inte dig något extra.)

En mandolin är ett hjälpmedel som används mycket i många professionella kök. Den hjälper dig att skiva saker på ett snabbt och smidigt sätt där varje skiva är exakt lika tjock.

Det finns rätt så många olika varianter av mandolin och likaså väldigt många olika prisklasser. Här är det lite plånboken som kanske får bestämma men även hur mycket plats man har i köket.

Min egen favorit och den jag använder hemma är den från Kyocera.


Mandolin

Kyocera

Detta är min egna favorit och den som jag själv använder hemma. Kyoceras mandolin har vunnit bäst i test flera år och är en otroligt prisvärd mandolin som dessutom är lätt och smidig.

Den kan kännas plastig vid första anblick, men låt dig inte luras. Det keramiska bladet är sylvasst och håller sig vasst länge.Mandolin

OXO – Good grips V-blad

OXO är en producent som gör otroligt mycket olika köksredskap och tillbehör. Dom gör även riktigt bra mandoliner och denna som heter Good Grips V-blad har fyra olika blad för att du ska kunna få olika former på det du skivar.

En lite större pjäs, men om du har planer på att använda den mycket så helt klart värt det. Den är stabil och står stadigt på bordet.Mandolin

OXO – Good grips Chef 2.0

Även denna mandolin från OXO är en riktigt bra modell. Den har bara ett blad till skillnad från den ovan, men är en stabil och vass bordsvariant.

Här får du en bra produkt om du ska skiva mycket.


Mandolin

Benriner

Denna mandolin från Benriner är en sylvass historia som har steglös inställning av bladet.

Bladet i sig är ett handslipat blad som håller sig vasst otroligt länge.

Den finns i två olika storlekar (bredd).


Mandolin

De Buyer Access

Denna mandolin från De Buyer är en rostfri variant som mer får ingå i skiktet premiummandolin.

Här har du en mandolin som kommer hålla otroligt länge och om du vet med dig att du kommer använda den mycket och ofta, då är detta den du ska välja.