Mina tre favoriter bland LCHF-bröd

  Publicerad den   av   Inga kommentarer

Bröd är en sån grej som väldigt många saknar mest när man äter LCHF.

Det finns dock hopp även för den som äter LCHF att få äta ett gott bröd.

Man måste bara förlika sig med att det är helt omöjligt att uppnå samma fina textur i ett LCHF-bröd som ett jäst bröd har, då man inte använder jäst i LCHF. Jäst behöver socker för att kunna fungera och socker är inte LCHF.

Under den tiden som jag har drivit den här sidan så har jag hunnit med att testa en del bröd och jag har några favoriter som tänkte lista här.

The Franska

The Franska är ett av de första bröden som jag bakade och det har slagit LCHF-världen med storm. Massor av goda omdömen och närmare 2000 som gillar det på Facebook. Ett av de absolut mest besökte recepten här på LCHF-arkivet.

The Franska är ett av de första bröden som jag bakade och det har slagit LCHF-världen med storm. Massor av goda omdömen och närmare 2000 som gillar det på Facebook.
Ett av de absolut mest besökta recepten här på LCHF-arkivet.

LCHF-Focaccia

LCHF-focaccia

LCHF-focaccia är ett bröd som verkligen inte smakar konstigt på något vis, utan det är fullt av smak och påminner otroligt mycket om vanligt bröd. Det går inte att få lika segt och härligt som en vanlig focaccia, men det här brödet är makalöst gott ändå. Fördelen är att man kan variera sin smaksättning hur mycket som helst.

Kesobröd med solrosfrön

Det här är ett recept som jag hittade hos 56 kilo och modifierade lite så att det passade min smak. Ett otroligt gott bröd att baka på morgonen om man vill ha nybakat till en kopp te. Jag har tillsatt lite solrosfrön för att få lite mer tuggmotstånd i brödet. Funkar perfekt som alternativ till scones eller tekaka om du äter LCHF.

Det här är ett recept som jag hittade hos 56 kilo och modifierade lite så att det passade min smak. Ett otroligt gott bröd att baka på morgonen om man vill ha nybakat till en kopp te. Jag har tillsatt lite solrosfrön för att få lite mer tuggmotstånd i brödet. Funkar perfekt som alternativ till scones eller tekaka om du äter LCHF.

Om du vill hitta något annat bröd än detta så hittar du samtliga bröd och kex som finns på LCHF-arkivet här: Bröd & kex

Kategorier: Allmänt

Författare: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet.
Brandman och före detta kock.
Gift och pappa till två barn.
Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *