Hoppa till innehåll
Open navigation

Om LCHF-Arkivet

Varmt välkommen hit till LCHF-arkivet. Här tänkte jag presentera mig själv lite närmare.

LCHF-arkivet är en sida som drivs av Salminen Foods AB. VD och grundare är Lari Salminen.

Vem är jag?

Jag är en 48-årig trebarnspappa som är född i Finland. Efter många år nere i Skåne, så tog jag mitt pick och pack och flyttade till Sundsvall 2007 för att jobba som brandman.

Det visade sig att jag fastnade här uppe och nu har jag villa, fru, barn och trivs som fisken i vattnet i Matfors, strax utanför Sundsvall där vi har bosatt oss.

Jag har en bakgrund som kock, vilket jag jobbade med i över 10 år innan jag valde att sadla om och utbilda mig vidare.

Idag så jobbar jag som IT-samordnare på räddningstjänsten efter att min karriär som brandman fick ett abrupt slut 2012 då jag drabbades av leukemi.

Om LCHF-Arkivet | LCHF-arkivet
Om LCHF-Arkivet 2

Varför LCHF?

Innan jag blev sjuk 2012 så gjorde jag ett kort försök med LCHF, eller ja, det var nog mer keto med tanke på att det enda jag fokuserade på var att hålla mig till livsmedel under 5 g kh/100 g.
Det gav ett otroligt bra resultat, på vikt och inte minst på min mage som var den stora anledningen att jag testade på kosten.

Sen barnsben har jag alltid haft en bråkig mage och har fått konstaterat IBS när jag har varit hos sjukvården. Jag har gått igenom de flesta undersökningar man kan, utan att sjukvården kunnat hjälpa mig något vidare. Jag hamnade i “slasktratten” IBS.
Efter mycket olika försök och test hit och dit med glutenfritt, laktosfritt med mera, så hittade jag lchf. WOW, vilken omedelbar skillnad det blev.

Men, när jag blev sjuk, då var fokus på att bli frisk och att orka ta mig igenom sjukdomen, så då åt jag helt vanlig kost igen. När jag sedan blev frisk, så fortsatte min mage att bråka med mig, så då satte jag igång med LCHF igen. Den här gången på allvar.

Varför LCHF-arkivet?

När jag började äta lågkolhydratkost, så insåg jag rätt snabbt att jag saknade någonstans där man kunde dela med sig av sina egna recept. Jag såg att det fanns många på olika grupper på Facebook som delade med sig, med då var tvungna att skriva hela receptet varje gång, eller ta fula skärmdumpar på olika recept för att kunna dela med sig.

Då väcktes min tanke att skapa ett slags community för alla oss som tycker om att laga god lchf-mat och gärna vill dela med oss. Det handlade alltså inte bara om att jag ville kunna spara mina recept på ett och samma ställe, utan det blev även en plattform för alla att kunna skicka in sina recept och på så vis ha de samlade på ett ställe och även kunna dela de med hjälp av en länk.