Hoppa till innehåll
Open navigation

Produkttest: de Buyer Mineral B Element kolstålpanna

I samarbete med Paista. Under alla de år som jag har lagat mat så har jag hunnit med att pensionera ett gäng med stekpannor. Varje gång jag har köpt en ny stekpanna så har jag hoppats att detta ska vara den som kommer vara perfekt. Dock har jag inte lyckats att hitta den där underbara pannan som man aldrig vill byta ut. Jag har googlat och hört mig för hos olika återförsäljare för att få tips om vad man ska köpa, och då är det...
Produkttest: de Buyer Mineral B Element kolstålpanna

I samarbete med Paista.

Under alla de år som jag har lagat mat så har jag hunnit med att pensionera ett gäng med stekpannor. Varje gång jag har köpt en ny stekpanna så har jag hoppats att detta ska vara den som kommer vara perfekt. Dock har jag inte lyckats att hitta den där underbara pannan som man aldrig vill byta ut.

Jag har googlat och hört mig för hos olika återförsäljare för att få tips om vad man ska köpa, och då är det väldigt många som har nämnt kolstålpannor från DeBuyer.

Sagt och gjort, jag såg till att införskaffa en de Buyer Mineral B Element 28cm från Paista.

Efter en snabb och smidig leverans så fick jag öppna mitt paket och känna på stekpannan och det blev lite kärlek vid första ögonblicket för min del. Varför? Jo, först och främst är det en grymt snygg stekpanna. Sen är det vikten. Man känner verkligen att det är riktigt stål som väger mycket, de innebär ofta en väldigt bra värmespridning pga tjock botten.

Men, sen kommer den stora skillnaden mot vanliga non stick pannor t ex där man bara behöver diska av stekpannan och sedan sätta igång och steka för fullt. Det kan man inte göra med en kolstålpanna utan den måste brännas in för att få den där perfekta stekytan. Hur man gör då, kan du se här: 

Jag har inte varit så duktig på att bränna in min stekpanna än, vilket lett till att den inte har blivit riktigt inbränd än, men det tänkte jag ta mig tiden att göra snart.

Så här ser min panna ut idag.

Produkttest: de Buyer Mineral B Element kolstålpanna

Som ni ser så har jag inte fått till den där vackra fina svarta färgen, men det som är fördelen med kolstålpannor är att ju mer man använder de desto bättre blir de.

Hur ligger prisbilden då? Ja, just denna kostar mellan 500-600:- vilket kanske kan tyckas mycket, men om man tänker på vilken kvalitet det är och att man har livstids garanti på stekpannan så är det väldigt billigt.

Om man lyckas med att bränna in den ordentligt och om man tar hand om den, dvs inte diskar den med diskmedel, då har man en stekpanna för resten av livet.

Jag kan verkligen rekommendera en kolstålpanna från de Buyer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *