Profil:

AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Gräddpocherad torsk med baconAv AmonazonGräddpocherad torsk med bacon. Väldigt enkel och god fiskrätt med få ingredienser. Len vit fisk kokt i grädde med salt baconsmul. Så gott med bara kokt ägg till eller varför inte något annat LCHF-vänligt tillbehör som t.ex blomkålsris. Recept har jag inspirerats till av ett recept på nätet, tror det var ICA, bilden är min egen. Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/amonazon/
Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)Av AmonazonPorchetta är en klassisk italiensk maträtt som det finns många varianter på hur man gör och vad man rullar in i den, det här är min grillade version av fläsksida utan svål med bacon och örter. En lyxigare variant är att ha fläsksida med svål som blir krispig på utsidan av fläskrullen. Det går även bra att göra porchetta av fläskkarré. Jag serverar gärna porchettan i tjocka skivor med en chilistark tomatsås och en god fänkålssallad. Recept och bilder är mina egna. Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/amonazon/
Saffransmarinerade heta räkorAv AmonazonKalla men chiliheta räkor marinerade i olivolja, saffran, vitlök och chili som passar bra till en sallad på buffén eller julbordet, eller som en förrätt med t.ex kokt ägg, eller som på bilden som varmrätt med en varm mättande ostsufflé. Recept och bild är mina egna. Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/amonazon/
LCHF EmpanadasAv AmonazonDessa empanadas görs med en sorts fatheaddeg som jag blivit inspirerad till av @keto_copy på Instagram, men som jag har anpassat till och provlagat med svenska mått. Av degen kan man förutom empanadas göra t.ex pizza, spenatrullar, vitlöksflätor osv. Om det blir empanadas över så blir de lika goda och knapriga efter förvaring i kylskåpet om man värmer dem i 180 grader varmluftsugn i 20 minuter. Recept och bilder är mina egna. Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/amonazon/
Baconlindade färsfyllda spetspaprikorAv AmonazonDetta recept kom till efter inspiration från min och makens favorit Youtubekanal och Instagramprofil https://www.instagram.com/almazan_kitchen/ Det är färsfyllda och baconlindade snackpaprikor som är bakade i ugnen (men almazankitchen friterade dem). Bilder är mina egna. Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/amonazon/
Kinesiska lejonhuvuden (köttbullar i buljong)Av AmonazonMin svägerska bjöd på denna rätt en gång och vi blev så förtjusta att jag var tvungen att försöka själv fast LCHF-anpassat. Av ett antal olika recept jag hittat på nätet kommer här min egen tolkning som vi har gjort och ätit flera gånger. Vattenkastanj har lite för mycket kolhydrater för den strikte LCHF’aren, men då kan man använda hackade bambuskott istället för att få lite krunch i köttbullarna.
Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsåsAv AmonazonSaftiga färsbiffar med riven halloumi i smeten som ger god sälta och trevlig konsistens. Den gräddiga tomatsåsen är inte ett måste utan ett förslag på god sås till biffarna.
Flätad baconpizza LCHFAv Amonazon

Lchf pizza kan göras på 1000 olika sätt, den här pizzan har flätad bacon som botten.
Jag har sett varianter av den här pizzan på nätet och det här är hur jag gjorde min.
Man kan förstås välja att lägga på vilken topping man föredrar.
I min version la jag ut tomatpuré, tomater, salladslök och 2 sorters ost.

För fler bilder på hur du gör pizza, klicka här: Fler bilder
Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Alternativa pizzabottnar är dessa: Fat head | Annicas pizza

Asiatisk coleslawAv AmonazonEtt lite annorlunda recept på coleslaw med wasabi istället för senap och pak choi istället för vitkål. Sesamolja och sesamfrön ger en god nötig smak och lite krunch. Passar perfekt till grillat kött eller som tillbehör på buffén.

Hittade ett liknande recept på ICA som jag gjorde om efter vad jag hade hemma just då och det blev kanongott.
Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

LövbiffsgrytaAv AmonazonHär kommer en riktigt mustig, gräddig köttgryta med lövbiff. Låt den stå och puttra länge på spisen så att alla smaker utvecklas. Lövbiffsgryta är en klassiker hemma hos oss som älskas av såväl barn som vuxna. Det är helt enkelt en mycket smarrig gryta.

Innehållsförteckning

  1. Smakfull gryta
  2. Spännande smaksättningar
  3. Tillbehör
  4. Näringsvärde
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner
[annons_blogg] Lövbiffsgrytan innehåller många ingredienser, men de flesta finns redan i mångas kylskåp och skafferi. Grytan är enkel att förbereda och när den väl står på spisen och puttrar, då sköter den sig själv.

Krämig och mör lövbiffsgryta

En riktigt krämig lövbiffsgryta är den perfekta måltiden för alla dagar i veckan. Genom att låta grytan puttra länge på spisen så blir köttet mycket mört. Du behöver alltså aldrig mer äta torr lövbiff om du följer det här receptet. Att låta köttet sjuda i 1,5 timme kan låta som en lång tid, speciellt med tanke på att lövbiffen är så pass tunn. Men det här är det ultimata sättet att få ett riktigt gott och mört kött. Hoppa därför inte över det här viktiga steget. Däremot kan du gärna laga en extra stor sats att frysa in. Om du vill förbereda grytan i god tid, testa då gärna att tillaga den i en slowcooker. Då kan du med fördel låta köttet puttra i fyra timmar på låg värme.

Spännande smaksättningar

I receptet har jag använt tomatpuré, tamarisoja och röd chili som smaksättning. Dessutom ger persiljan en härlig touch när du strösslar den över den färdiga grytan. Om du är ute efter en intensivare smak så kan du testa att tillsätta lite sambal oelek. Det är även riktigt gott att krydda med senap och dragon. I grundreceptet så används konserverade champinjoner, men den som vill kan givetvis använda färska champinjoner, eller varför inte annan skogssvamp på sommarhalvåret när skogarna är fulla av goda svampar. [annons_blogg]

Tillbehör till lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta kan vara något av det enklaste och godaste du kan laga hemma om du är sugen på kött och gräddig sås. Dessutom passar den perfekt i en LCHF-kost. Det klassiska tillbehöret är ris, men när du äter en lågkolhydratkost så finns det många goda alternativ. Då sparar du in på tunga kolhydrater och får en lättare måltid. Jag rekommenderar att du kompletterar grytan med goda grönsaker, alltifrån kokta till ugnsgrillade. Bli gärna inspirerad av receptets bild. Själv tycker jag att ångkokt broccoli och blomkålsris utgör de absolut bästa tillbehören. Dessutom är det värt att lägga till lite smörgåsgurka för att komplettera grytans gräddiga smak. Ett annat riktigt gott tillbehör är smörstekt vitkål.

Näringsvärde

Den här mustiga lövbiffsgrytan innehåller gott om fett i form utav smetana, smör och grädde. Välj med fördel fullfeta produkter för både en godare smak och mer fett i maten. Alla ingredienser för detta receptet på lövbiffsgryta i en tabell för att visa alla näringsvärden. Näringsvärden hämtade från Kostbevakningen De flesta kolhydrater i grytan kommer ifrån tomatpurén, svampen och mejeriprodukterna. Det är dock så pass få kolhydrater att det här är en utmärkt maträtt för både strikt och liberal LCHF. Framförallt så är den otroligt god och du får i dig gott om näringsrikt protein. Recept och bild är mina egna. Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: @amonazon
Färsfyllda zucchinistubbarAv AmonazonSamma ingredienser som en zucchinilasagne men snyggare presenterad. Färsröran kan självklart göras med den kryddning man själv föredrar, t.ex. små bitar av bacon är gott att ha i.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Fluffiga mini äggwrapsAv AmonazonDetta recept på miniwraps tillkom när jag ville ha något LCHF-anpassat typ minitortillabröd att lägga kanelkryddat ankkött, grönsaker och dippsås på. Andra förslag på vad man kan lägga på wrapsen: Räkor, smetana, röd lök och rom. Sallad, tomat, ost och skinka. Tacofärs och guacamole. Kallrökt/gravad lax och pepparrotsgrädde. O.s.v... Man kan naturligtvis göra några stora wraps ist.f. minivarianten.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Fläskfilé i pepparostsåsAv AmonazonEn livräddare för många år sen när jag och sambon (nu min make) precis flyttat ihop och var rätt dassiga på matlagning. Då fanns en färskost som hette Cantadou grönpeppar som jag gjorde denna rätt med och det serverades med ris. Nuförtiden äter vi laktosfritt och det finns inte så många färdigkryddade färskostar att välja på, men det blir ju faktist godare att peppra själv och nu så serverar vi den med blomkålsris. Jag har inte testat men är övertygad om att denna sås är lika god till kycklingkött.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

FänkålsgratängAv AmonazonDen här gratängen passar som tillbehör till allt mellan himmel och jord, alltså fågel, kött och fisk.

Recept hittade jag hos ICA och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Baconlindade CambozolabollarAv AmonazonEn sommarfavorit av endast 3 ingredienser som vi äter genom att gripa baconostbollen med ett salladsblad, dra ut tandpetaren och stoppa in hela härligheten i munnen utan att bli kladdig.

Recept kommer från en av makens kollegor och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

SolfröottoAv AmonazonSolfröotto är en risotto med solrosfrön istället för ris. Både jag och familjen tycker det här var både spännande och gott. Man kan naturligtvis skippa både den friterade ramslöken och sparrisen och servera solfröotton som tillbehör till vilket protein som helst.

Receptet hittades på Alltomat.se och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Amonazons krämiga äggröraAv AmonazonÅr 2001 fick jag detta recept muntligen av en kinesisk barnsköterska i staden Wuhan i Kina när hon berättade vilken mat vår nyligen adopterade flicka tyckte om. Fortfarande vill vår nu tonåriga dotter ha sin äggröra på detta vis och vi äter det ofta.

Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

PekingsoppaAv AmonazonEn stark sötsur soppa som är en poppis förrätt i min familj och då gärna riktigt stark. Men med rikligt med protein och grönsaker i soppan och kanske några ostflarn eller kesoplättar till så kan den ätas som huvudrätt.

Recept anpassat med sukrin och arrowrot för att passa LCHF.
Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Baconlindad fylld köttfärsrulleAv AmonazonKöttfärsrullen kan fyllas med vad man har hemma, jag råkade ha skinka, ost och spenat. Servera förslagsvis med en sallad till, Klicka här att se fler bilder med steg för steg information.

Recept och bild är mina egna men jag har fått inspiration till receptet av Mitt kök.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

PepparsåsAv AmonazonGod och stark pepparsås till t.ex en grillad eller stekt köttbit eller kyckling.

Hittade recept hos Alltommat och anpassade det till min egen smak och LCHF
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration https://www.instagram.com/amonazon/