Profil:

AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Chicken crust PizzaAv KetolivetChicken crust pizza är helt sjukt gott och för dig som till exempel gillar KFC och chicken nuggets. Detta receptet ger en riktigt tunn och fin botten, krispiga kanter och massa god smak. Chicken crust pizza är en slags proteinpizza med botten gjord på riven kycklingfilé, riven mozzarella och ägg. Man kavlar ut det, ugnssteker den krispig och lägger på topping i en andra omgång in i ugnen. Om jag hade haft en pizzeria så hade det här varit den som hade namnet "Ketolivets Special", den där pizzan du går till just den pizzerian för att gå. Det är cirka 6 kolhydrater per pzza. Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ för mer inspiration och recept. Eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/
Enkel blåbärsdessertAv LCHF-arkivetDetta är en sån grej som bara är otroligt lätt att göra. Jag kom på det när resten av familjen skulle fika lite annat som jag inte kan äta men ville ha något gott ändå. En enkel blåbärsdessert helt enkelt som man svänger ihop på cirka en minut. Bra med fett och även lite antioxidanter från blåbären. Funkar som efterrätt eller bara som ett litet mellanmål om suget slår till.
Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsåsAv AmonazonSaftiga färsbiffar med riven halloumi i smeten som ger god sälta och trevlig konsistens. Den gräddiga tomatsåsen är inte ett måste utan ett förslag på god sås till biffarna.
LCHF-pappardelleAv LCHF-arkivetLCHF-pappardelle är en pasta som man gör på tre ingredienser totalt. Mozzarellaost, äggula och lite salt. Det finns lite olika varianter på LCHF-pasta, men detta är nog det som jag tycker kommer närmast vanlig pasta. Hemligheten med denna pasta är att använda äggula och sedan måste man använda färdigriven mozzarella. Det går alltså inte att köpa de vita bollarna som ligger i vätska och använda. Anledningen till det är att den färdigrivna osten innehåller små mängder potatisstärkelse för att förebygga att osten klumpar sig. Detta leder i sin tur till att mängden kolhydrater ökar lite, så denna pasta har cirka 2 g kh/100 g. Det här receptet kommer ursprungligen från någon low carbsida i USA, men jag hittade det hos Najniskök. Pappardelle är pasta som skärs i 2-3 cm breda strimlor. Bild: Najniskök
Laxbiffar med stingAv LCHF-arkivetEtt snabbt och enkelt LCHF-recept på goda laxbiffar med sting som fungerar lika bra att göra fiskburgare av eller att äta som dom är tillsammans med en god sås och lite grönsaker. Vill du ha lite mer sting i biffarna, släng i lite mer sambal. Använd en matberedare för att mixa ihop allt. Har du ingen matberedare så kan du beställa en här: Beställ en matberedare till bra priser
LCHF-pastaAv LCHF-arkivetDet finns några saker som man kan sakna enormt mycket vissa dagar, och pasta är en sak. Det här är ett LCHF-recept på pasta som funkar om du äter LCHF. Dock så ska man tänka på att LCHF-pasta inte är som vanlig pasta, inte ens som glutenfri pasta, men det är ändå en pasta som på något märkligt sätt funkar. Man skall inte koka den i vatten heller, utan när man har skurit upp den så lägger man ner den i såsen som man har gjort till och då blir den varm där, och drar åt sig smak av såsen. Vill du göra lasagne så kan du använda dig av dessa. Det är bara att du skär upp den som plattor. Det går även att göra LCHF-pasta som är grön om man vill, då är det bara att blanda i lite hackad spenat.