Profil

BigosAv JohanDet här är min tolkning av surkålsgrytan bigos.
KycklingfondAv JohanEtt bra sätt att få en bra soppbas eller smakrik fond.
Johans korv stroganoffAv JohanEn god och enkel vardagsrätt. Ett bra sätt att få undan den där korvstumpen eller chorizon från tidigare måltider.
RomsåsAv JohanEn enkel men god kall romsås som passar riktigt bra till fisk.
Dillkött på älg med märgbenAv JohanEn riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.
Röd currykyckling på Johans sättAv JohanEn currykyckling med thailändska smaker. Här serverat med ångade haricots verts. Den kan vara ganska stark. Men man kan dra ner på currypast...
Gravat köttAv JohanEtt gammalt sätt att grava kött som vi använt i generationer i släkten. Gör likadant med fisk och när jag ska torka kött (men då får de...
ÄlgkebabAv JohanEn variant på klassisk kebab här på älg. Älgkebab är en spännande variant helt enkelt. Det går givetvis att använda sig av vanlig färs...
Johans Boeuf BourguignonAv JohanJohans Boeuf Bourguignon är en tolkning av en klassiker. Den görs på älgkött, men går självklart att göra på nötkött om man vill. Ett...
SkavgrytaAv JohanEn enkel och god skavgryta som funkar lika bra i matbacken som en måndag.
Fiskgratäng med sik.Av JohanEn väldigt klassisk fiskgratäng som jag gör med vildfångad sik och blomkålsmos.
1 2