Profil:

Fett bra mat - Helena

cooked user 9100Fett bra mat - Helena
Mina Recept
Kalte Platte & tysk zucchinisalladAv Fett bra mat - HelenaSnart kanske vi kan träffas på sommarfester igen. Låt det gå lätt och geschwint och bjud på kallskuret, ost, oliver, en zucchinisallad och en grönsallad eller en grekisk bondsallad. Det blir fest det, med minimal arbetsinsats. Lägg tiden på att garnera ett stort fat vackert med alla läckerheter. Man kan ju köpa olika typer av färdig smörgåsmat, men det går förstås också att laga sin egna rostbiff och pastrami till exempel. Eftersom jag tyvärr inte äger en skärmaskin, men däremot riktigt vassa knivar, brukar jag göra eget kallskuret av t ex rostasfilé istället för innanlår eller pastrami av fläskytterfilé. Det är lite smidigare att hantera köttbitar med mindre omkrets om du ska skära tunna skivor endast iförd en vass kniv. Om du är nyfiken på mitt pastramirecept på fläskytterfilé hittar du det på min Instagram @Fett_bra_mat
Falukorvsgratäng med stingAv Fett bra mat - HelenaGratinerad falukorv är en riktig husmansklassiker. Den här varianten kom jag på när jag hade en massa sås kvar som jag ätit till inkokt lax. Såsen är smaksatt med färskriven pepparrot och dijonsenap. Det är ju perfekta smakkompisar till en hederlig kôrvrätt. För att få lite extra sting och färg till rätten använder jag Sambal Badjek. Om du inte får tag på den går det bra att ersätta med den vanligare Indonesiska chilisåsen Sambal Oelek. På @Fett_bra_mat hittar du fler korvrecept och ett alternativt upplägg på den här rätten.
American Wedge SaladAv Fett bra mat - HelenaAmerican wedge salad är ett perfekt tillbehör till en bit kött eller kyckling, eller varför inte servera tacoköttfärs till. När jag växte upp var sallad likställt med isbergssallad. Jag var inte så förtjust i sallad just för att jag förknippade det med den ibland lite för beska smaken isbergssallad kan ha. Den serverades dessutom ofta tillsammans med kalla tomatklyftor och sladdriga gurkskivor. Men isbergssallad kan vara mer upphetsande än så. Välj salladshuvud med omsorg, ett mindre huvud som känns lätt och inte så kompakt. Om du dessutom väljer rätt smakkompisar och serverar med en god dressing är lyckan gjord. I den här rätten bidrar ljumma långbakade körsbärstomater till en fin sötma och syra som gifter sig fint med sältan från bacon och ädelost. Allt detta är perfekta smakkompisar till den friska och krispiga isbergssalladen med den där lilla beskan. Du kan hitta recept på långbakade tomater på min Instagram @Fett_bra_mat
Tacogratäng med blandsallad, avokado och bluecheesedressingAv Fett bra mat - HelenaJag tycker det är hopplöst tråkigt att äta samma mat två dagar i rad. Efter en tacomiddag då jag hade tacoköttfärs, salsa, och grönsaker kvar blev det en variant på tacomiddag i form av en tacogratäng. Mina rester kom från en god måltid där vi avnjöt Tanyas Tacosallad med krispigt ostchips toppat med pumpafrön och bluecheesedressing. Det receptet hittar du på min Instagram @Fett_bra_mat