Hoppa till innehåll
Open navigation

2 minuters low carb tortillabröd

4,73 av 11 röster
Sparat av: st
2 minuters low carb tortillabröd

Finns det verkligen low carb tortillas som är godkända och ok inom lchf? Svaret är ja, men bara om du bakar dom själv.

Det här är ett recept från fantastiska Elviira där hon har testat sig fram till det ultimata snabba tortillabrödet för dig som äter LCHF/low carb.

Man tillagar tortillan i mikron vilket gör att det går väldigt snabbt att göra. I praktiken så borde det även gå att steka i en panna, men det har jag inte testat än.

Ät low carb tortillabröd med gott LCHF-samvete

Med Elviiras tortillabröd behöver du inte längre välja bort tortillan när tacos eller andra rätter står på menyn. Det är bara att välja en passande fyllning, så får du en perfekt måltid inom LCHF. Dessutom smakar denna tortilla mycket gott och tar tacokvällen till nya nivåer. Inget mer spill av sås och tillbehör.

Om du som jag ofta föredrar mjukt tortillabröd framför hårda skal är detta recept helt enkelt optimalt. Du höjer smakupplevelsen och håller samtidigt kolhydraterna på låga nivåer. Tortilla är ett mycket mångsidigt tillbehör, som i princip kan varieras i oändlighet. Oavsett om du föredrar kött, kyckling, fisk eller grönt, gör sig tortillabrödet utmärkt med en härlig kryddning.

Inspirationsbild för low carb tortillabröd.

Ett low carb tortillabröd som går blixtsnabbt att tillaga

Fördelen med detta recept på low carb tortillabröd är att det går blixtsnabbt att tillaga. Två minuter, närmare bestämt! Att kunna servera en smakrik matupplevelse så snabbt välkomnas såklart i alla lägen – oavsett om det är fest eller vardag. De allra flesta tillbehören är också lättlagade, vilket gör rätten till en återkommande favorit.

Det är ingen slump att många väljer tacos på fredagar. Med sitt mexikanska ursprung är tortillabrödet som gjort för både traditionell tacos och mer försvenskade varianter. Tortillas kan både vara fräscht och mättande, beroende på fyllning och tillbehör. Pröva dig fram med kryddningen och variera innehållet.

Nyckeln är att byta ut mjölet

Traditionellt bakas tortillabröd med majsmjöl, men eftersom det har ett mycket högt kolhydratinnehåll behöver mjölet bytas ut för att passa LCHF. Ett smart och gott alternativ är mandelmjöl, som inte bara är kolhydratfattigt, utan också ger högre mättnadskänsla.
Du behöver heller inte bekymra dig om smaken, eftersom tortillabröd på mandelmjöl verkligen är utsökt! Jag föredrar mina tortillas rätt så heta, med jalapeños och stark tacokrydda.

Ett tortillabröd på en tallrik med massor av grönsaker som fyllning.

När jag gör tacos med tortillabröd brukar jag göra egen kryddning, för att undvika socker och samtidigt helt kunna styra över smakerna. Många kryddor i butik innehåller alltför mycket socker, men med egen kryddning undviker du sockerchocken. Eftersom LCHF ger utrymme för en hel del fett snålar jag inte med osten. Tortillas är verkligen ett lättlagat recept som uppskattas av de allra flesta. Genom att välja Elviiras tortillabröd får du faktiskt en riktigt nyttig rätt, om du kombinerar köttet med mycket grönt. Kom bara ihåg att värma på många bröd, eftersom det finns hög risk att tortillan kommer gå åt!

Låt dig inte luras av färdiga produkter

Det finns säkert en del av er som sitter och tänker att ni visst har sett low carb tortillabröd i affären och visst, det stämmer absolut, men saken är den att det är inte LCHF.
Läser man innehållsförteckningen, så innehåller de bröden massor av spannmål som inte alls hör hemma inom lchf.

Så, tyvärr så är det så att om du ska äta nyttiga low carb tortillas, då måste du göra dom helt själv.

Recept och bild: Elviira

Total tid: 2 minuter
Portioner: 1
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att smörja in en tallrik (som tål mikrovågsugn) rikligt med olja eller smör.
  • Blanda de torra ingredienserna i en liten skål.
  • Tillsätt ägget och blanda tills du har en jämn smet.
  • Häll smeten på tallriken och sprid ut den jämnt.
  • Ställ in den i mikron och kör den på högsta effekt i en minut. Inget lock eller annat över. Kolla om den stelnat till, annars kör du den 15 sekunder till och kollar igen. När den har stelnat till är den färdig. Kör inte för länge bara!
  • Ta ut den och ta loss den från tallriken (akta, det kan vara riktigt varmt) och lägg den på ett galler för att svalna.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg