Hoppa till innehåll
Open navigation

Ädelostdipp

4,50 av 2 röster
Sparat av: st
Ädelostdipp

Efter att ha spanat genom kylen och upptäckt att det glömts bort ett par bitar med god ädelost långt bak i kylen, så fick det bli att göra en riktigt god ädelostdipp att ha till lite grönsaker framför tv:n.

Detta är så otroligt gott och denna ädelostdippen kan man använda som kall sås till kött med om man vill, eller så använder du den till köttfondue.

Du kan använda i stort sett vilken ädelost som helst, men den behöver gå att smula med händerna, så jag skulle rekommendera att använda en Kvibille Ädel eller kanske en klassisk Danablu.

Tips på grönsaker att dippa: Morot, stjälkselleri, paprika, blomkål eller gurka.

Total tid: 10 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att smula ädelosten i en skål. Ju finare smulor, desto jämnare blir såsen.
  • Tillsätt gräddfil och majonnäs till ädelosten och rör om väl tills ingredienserna har blandats ordentligt.
  • Blanda ner riven/finhackad vitlök och tillsätt citronsaft. Rör om igen.
  • Smaka av med salt och svartpeppar. Kom ihåg att ädelost redan är ganska salt, så var försiktig med saltet och lägg till efter smak om det behövs.
  • Låt såsen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Detta ger smakerna tid att blanda sig ordentligt.Under tiden så kan du fixa allt gott som du tänkt att doppa i din ädelostdipp.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg