Ädelostdipp

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Efter att ha spanat genom kylen och upptäckt att det glömts bort ett par bitar med god ädelost långt bak i kylen, så fick det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ädelostdipp | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Efter att ha spanat genom kylen och upptäckt att det glömts bort ett par bitar med god ädelost långt bak i kylen, så fick det bli att göra en riktigt god ädelostdipp att ha till lite grönsaker framför tv:n.

Detta är så otroligt gott och denna ädelostdippen kan man använda som kall sås till kött med om man vill, eller så använder du den till köttfondue.

Du kan använda i stort sett vilken ädelost som helst, men den behöver gå att smula med händerna, så jag skulle rekommendera att använda en Kvibille Ädel eller kanske en klassisk Danablu.

Tips på grönsaker att dippa: Morot, stjälkselleri, paprika, blomkål eller gurka.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 150 g Ädelost
 1 dl GräddfilEller crème fraiche / smetana för högre fetthalt.
 1 dl Majonnäs
 1 st Vitlöksklyfta, riven/finhackad
 1 tsk Pressad citron
 Salt efter smak
 Svartpeppar, nymalen, efter smak

 

Gör så här:

1

Börja med att smula ädelosten i en skål. Ju finare smulor, desto jämnare blir såsen.

2

Tillsätt gräddfil och majonnäs till ädelosten och rör om väl tills ingredienserna har blandats ordentligt.

3

Blanda ner riven/finhackad vitlök och tillsätt citronsaft. Rör om igen.

4

Smaka av med salt och svartpeppar. Kom ihåg att ädelost redan är ganska salt, så var försiktig med saltet och lägg till efter smak om det behövs.

5

Låt såsen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Detta ger smakerna tid att blanda sig ordentligt.

Under tiden så kan du fixa allt gott som du tänkt att doppa i din ädelostdipp.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Ädelost
 1 dl GräddfilEller crème fraiche / smetana för högre fetthalt.
 1 dl Majonnäs
 1 st Vitlöksklyfta, riven/finhackad
 1 tsk Pressad citron
 Salt efter smak
 Svartpeppar, nymalen, efter smak

Instruktioner

1

Börja med att smula ädelosten i en skål. Ju finare smulor, desto jämnare blir såsen.

2

Tillsätt gräddfil och majonnäs till ädelosten och rör om väl tills ingredienserna har blandats ordentligt.

3

Blanda ner riven/finhackad vitlök och tillsätt citronsaft. Rör om igen.

4

Smaka av med salt och svartpeppar. Kom ihåg att ädelost redan är ganska salt, så var försiktig med saltet och lägg till efter smak om det behövs.

5

Låt såsen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Detta ger smakerna tid att blanda sig ordentligt.

Under tiden så kan du fixa allt gott som du tänkt att doppa i din ädelostdipp.

Ädelostdipp
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida