Ädelostfyllda zucchinistubbar

0
Innehåll
Ett enkelt tillbehör med mycket smak, passar bra till fisk, grillat kött och även på buffé.
Total tid:
35 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- Zucchini
- 1 dl creme fraiche
- 50 g Ädelost, t ex saint agur
- lite riven parmesan
- salt
Instructions
- Skär zucchinin i tjocka skivor/stubbar, ca 2,5 cm tjocka.
- Gröp ur kärnorna, men se till att det blir en botten kvar, annars rinner dem goda fyllningen ut.
- Blanda creme fraiche och ädelost till en tjock kräm.
- Salta lite på zucchinistubbarna och fyll sedan hålen med ädelostkrämen.
- Toppa med lite riven parmesan. Pensla en form med lite olja och ställ stubbarna där i. Baka i ugnen på 175-200 gr i 25-30 min. Zucchinin ska bli mjuk och genombakad. Går även att göra på grillen, men tänk då på att ställa stubbarna i en form som klarar att stå på grillen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!