Ett enkelt tillbehör med mycket smak, passar bra till fisk, grillat kött och även på buffé.
Skär zucchinin i tjocka skivor/stubbar, ca 2,5 cm tjocka.
Gröp ur kärnorna, men se till att det blir en botten kvar, annars rinner dem goda fyllningen ut.
Blanda creme fraiche och ädelost till en tjock kräm.
Salta lite på zucchinistubbarna och fyll sedan hålen med ädelostkrämen.
Toppa med lite riven parmesan.
Pensla en form med lite olja och ställ stubbarna där i. Baka i ugnen på 175-200 gr i 25-30 min. Zucchinin ska bli mjuk och genombakad.
Går även att göra på grillen, men tänk då på att ställa stubbarna i en form som klarar att stå på grillen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär zucchinin i tjocka skivor/stubbar, ca 2,5 cm tjocka.
Gröp ur kärnorna, men se till att det blir en botten kvar, annars rinner dem goda fyllningen ut.
Blanda creme fraiche och ädelost till en tjock kräm.
Salta lite på zucchinistubbarna och fyll sedan hålen med ädelostkrämen.
Toppa med lite riven parmesan.
Pensla en form med lite olja och ställ stubbarna där i. Baka i ugnen på 175-200 gr i 25-30 min. Zucchinin ska bli mjuk och genombakad.
Går även att göra på grillen, men tänk då på att ställa stubbarna i en form som klarar att stå på grillen.