Beskrivning - Information
Detta receptet är ett lite annorlunda sätt att tillaga lövbiff på. En ädelostgratinerad lövbiff som har härliga smaker i all sin enkelhet.
En härlig rätt som funkar både till vardags och till lite mer lyxigt på helgen.
Recept och bild: Peggy
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla lövbiffen fint.
Blanda ihop soja, kalvfond och vitlök.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det hela stå och dra i minst 15 minuter.
Under tiden så fräser du grönsakerna i lite smör/olja. Krydda lite med salt och peppar.
Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.
Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla lövbiffen fint.
Blanda ihop soja, kalvfond och vitlök.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det hela stå och dra i minst 15 minuter.
Under tiden så fräser du grönsakerna i lite smör/olja. Krydda lite med salt och peppar.
Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.
Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.
Kersthin Israelsson says:
Nu har vi gjort denna ädelostgratäng, och den var hur god som helst. Rekommenderar det verkligen. Vi tog en fin bit av älgkött.
Det blir flera gånger vi äter detta!
LCHF-arkivet says:
Härligt att höra! Tack snälla för att du lämnade ett omdöme.
Yvonne Coucher says:
Nu har vi gjort det här receptet. Vi tog kyckling istället och det var jättegott.