Ädelostgratinerad lövbiff

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

Detta receptet är ett lite annorlunda sätt att tillaga lövbiff på. En ädelostgratinerad lövbiff som har härliga smaker i all sin enkelhet. En härlig rätt…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Ädelostgratinerad lövbiff
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

Detta receptet är ett lite annorlunda sätt att tillaga lövbiff på. En ädelostgratinerad lövbiff som har härliga smaker i all sin enkelhet.
En härlig rätt som funkar både till vardags och till lite mer lyxigt på helgen.

Recept och bild: Peggy

Kategori
ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Lövbiff
 2 msk Tamarisoja
 1 msk Kalvfond
 2 Vitlöksklyftor, rivna/hackade
 1 Purjolök, strimlad
 100 g Champinjoner, delade
 1 Röd paprika, skivad
 1 Gul paprika, skivad
 Smör till stekning
Ädelostsås
 3 deciliter Grädde
 3 deciliter Smetana
 150 g Blåmögelost
 1 tsk Timjan
 0,50 tsk Tamarisoja
 Malen svartpeppar
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Strimla lövbiffen fint.

3

Blanda ihop soja, kalvfond och vitlök.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det hela stå och dra i minst 15 minuter.

4

Under tiden så fräser du grönsakerna i lite smör/olja. Krydda lite med salt och peppar.

5

Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.

6

Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.

7

Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.

8

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Lövbiff
 2 msk Tamarisoja
 1 msk Kalvfond
 2 Vitlöksklyftor, rivna/hackade
 1 Purjolök, strimlad
 100 g Champinjoner, delade
 1 Röd paprika, skivad
 1 Gul paprika, skivad
 Smör till stekning
Ädelostsås
 3 deciliter Grädde
 3 deciliter Smetana
 150 g Blåmögelost
 1 tsk Timjan
 0,50 tsk Tamarisoja
 Malen svartpeppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Strimla lövbiffen fint.

3

Blanda ihop soja, kalvfond och vitlök.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det hela stå och dra i minst 15 minuter.

4

Under tiden så fräser du grönsakerna i lite smör/olja. Krydda lite med salt och peppar.

5

Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.

6

Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.

7

Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.

8

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.

Ädelostgratinerad lövbiff

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida