Ädelostgratinerad lövbiff

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 7 röster - Betygsätt

Detta receptet är ett lite annorlunda sätt att tillaga lövbiff på. En ädelostgratinerad lövbiff som har härliga smaker i all sin enkelhet. En härlig rätt…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Ädelostgratinerad lövbiff
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta receptet är ett lite annorlunda sätt att tillaga lövbiff på. En ädelostgratinerad lövbiff som har härliga smaker i all sin enkelhet.
En härlig rätt som funkar både till vardags och till lite mer lyxigt på helgen.

Recept och bild: Peggy

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Lövbiff
 2 msk Tamarisoja
 1 msk Kalvfond
 2 Vitlöksklyftor, rivna/hackade
 1 Purjolök, strimlad
 100 g Champinjoner, delade
 1 Röd paprika, skivad
 1 Gul paprika, skivad
 Smör till stekning
Ädelostsås
 3 deciliter Grädde
 3 deciliter Smetana
 150 g Blåmögelost
 1 tsk Timjan
 0,50 tsk Tamarisoja

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Strimla lövbiffen fint.

3

Blanda ihop soja, kalvfond och vitlök.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det hela stå och dra i minst 15 minuter.

4

Under tiden så fräser du grönsakerna i lite smör/olja. Krydda lite med salt och peppar.

5

Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.

6

Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.

7

Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.

8

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Lövbiff
 2 msk Tamarisoja
 1 msk Kalvfond
 2 Vitlöksklyftor, rivna/hackade
 1 Purjolök, strimlad
 100 g Champinjoner, delade
 1 Röd paprika, skivad
 1 Gul paprika, skivad
 Smör till stekning
Ädelostsås
 3 deciliter Grädde
 3 deciliter Smetana
 150 g Blåmögelost
 1 tsk Timjan
 0,50 tsk Tamarisoja

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Strimla lövbiffen fint.

3

Blanda ihop soja, kalvfond och vitlök.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det hela stå och dra i minst 15 minuter.

4

Under tiden så fräser du grönsakerna i lite smör/olja. Krydda lite med salt och peppar.

5

Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.

6

Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.

7

Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.

8

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.

Ädelostgratinerad lövbiff
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Kersthin Israelsson
    Kersthin Israelsson says:

    Nu har vi gjort denna ädelostgratäng, och den var hur god som helst. Rekommenderar det verkligen. Vi tog en fin bit av älgkött.
    Det blir flera gånger vi äter detta!

  • Såsen är en rinnande soppa. Ädelosts smaken dödas av vitlöken. Onödigt dyrt alltså. Omdömet hemma var : ‘det går att äta’. Ska jag laga det flera gånger? Nej. Näringsmässigt helt perfekt, men … ingen favoritmat pga dyra ingredienser som är fullständigt onödiga. Verkar krystad recept, man måste komma på ngt nytt. I detta fall … tänk om tänk nytt.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida