Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ädelostgratinerad lövbiff

4 av 10 röster
Ädelostgratinerad lövbiff

Detta receptet är ett lite annorlunda sätt att tillaga lövbiff på. En ädelostgratinerad lövbiff som har härliga smaker i all sin enkelhet.
En härlig rätt som funkar både till vardags och till lite mer lyxigt på helgen.

Recept och bild: Peggy

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Ädelostsås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Strimla lövbiffen fint.
  • Blanda ihop soja, kalvfond och vitlök. Lägg ner köttet i marinaden och låt det hela stå och dra i minst 15 minuter.
  • Under tiden så fräser du grönsakerna i lite smör/olja. Krydda lite med salt och peppar.
  • Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.
  • Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.
  • Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

3 kommentarer till “Ädelostgratinerad lövbiff”

    1. Om du vill ha den LCHF så är t ex blomkålsris eller blomkålsmos ett alternativ. Men om du vill äta den utan att tänka LCHF skulle jag tro att det är gott både med ris och potatis.

4 from 10 votes (9 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg