Ädelostgratinerad lövbiff
14
Innehåll
Detta receptet är ett lite annorlunda sätt att tillaga lövbiff på. En ädelostgratinerad lövbiff som har härliga smaker i all sin enkelhet.
En härlig rätt som funkar både till vardags och till lite mer lyxigt på helgen.
Recept och bild: Peggy
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 400 g Lövbiff
- 2 msk Tamarisoja
- 1 msk Kalvfond
- 2 Vitlöksklyftor, rivna/hackade
- 1 Purjolök, strimlad
- 100 g Champinjoner, delade
- 1 Röd paprika, skivad
- 1 Gul paprika, skivad
- Smör till stekning
Ädelostsås
- 3 dl Grädde
- 3 dl Smetana
- 150 g Blåmögelost
- 1 tsk Timjan
- 0,5 tsk Tamarisoja
- Malen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strimla lövbiffen fint.
- Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.
- Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.
- Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Vad äter man till, ris eller potatis?
Om du vill ha den LCHF så är t ex blomkålsris eller blomkålsmos ett alternativ. Men om du vill äta den utan att tänka LCHF skulle jag tro att det är gott både med ris och potatis.
Väldigt god! Adderade även blomkål till och därmed serverade jag utan andra tillbehör.