Att tillaga torsk med ädelost trodde jag inte riktigt på, men det var ju vad jag hade hemma och varför inte testa och se hur det blir.
Det visade sig att det faktiskt blev riktigt gott.
Servera det gärna med lite kokta grönsaker.
Skär grönsakerna i bitar. Bryn champinjonerna i smöret och slå i paprika och purjo precis i slutet och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra och slå upp i en ugnsfast form.
Skär torsken i ganska så stora bitar och lägg ovanpå grönsakerna i formen. Smula ädelosten jämnt över allt.
Blanda grädde, vin, kryddor och salta och peppra lite. Häll blandningen över fisken.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär grönsakerna i bitar. Bryn champinjonerna i smöret och slå i paprika och purjo precis i slutet och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra och slå upp i en ugnsfast form.
Skär torsken i ganska så stora bitar och lägg ovanpå grönsakerna i formen. Smula ädelosten jämnt över allt.
Blanda grädde, vin, kryddor och salta och peppra lite. Häll blandningen över fisken.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter.