Ädelostgratinerad torsk

1
Innehåll
Att tillaga torsk med ädelost trodde jag inte riktigt på, men det var ju vad jag hade hemma och varför inte testa och se hur det blir.
Det visade sig att det faktiskt blev riktigt gott.
Servera det gärna med lite kokta grönsaker.
Total tid:
40 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 500 g torskfilé
- 100 g färska champinjoner
- 100 g paprika (röd)
- 50 g purjolök
- 100 g ädelost
- 4 dl Grädde
- ½ dl vitt vin
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad dragon
- 1 knivsudd cayennepeppar
Instruktioner
- Skär grönsakerna i bitar. Bryn champinjonerna i smöret och slå i paprika och purjo precis i slutet och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra och slå upp i en ugnsfast form.
- Skär torsken i ganska så stora bitar och lägg ovanpå grönsakerna i formen. Smula ädelosten jämnt över allt.
- Blanda grädde, vin, kryddor och salta och peppra lite. Häll blandningen över fisken.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!