Kotletter är ett köttstycke som man ofta kan hitta till vettiga priser i butiken, både med ben och utan ben.
På sommaren så grillar jag de mer än gärna och då med ben, men ibland så vill jag göra något annat med dem och sist jag köpte kotletter med ben, då hittade jag på den här rätten.
Ädelostgratinerade kotletter med champinjoner och det blev kanongott.
Till det så serverade jag ett grönsaksmos.
Bryn kotletterna i lite smör, salta och peppra.
Lägg över de i en ugnsfast form.
Skär champinjonerna i lite mindre bitar och bryn på de i smör.
Häll över de över kotletterna.
Blanda ihop smetana, grädde, paprikapulver och smula ner ädelosten. Salta och peppra lite.
Häll allt över kotletterna.
Sätt in i ugnen på 180 grader i cirka 30-40 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Bryn kotletterna i lite smör, salta och peppra.
Lägg över de i en ugnsfast form.
Skär champinjonerna i lite mindre bitar och bryn på de i smör.
Häll över de över kotletterna.
Blanda ihop smetana, grädde, paprikapulver och smula ner ädelosten. Salta och peppra lite.
Häll allt över kotletterna.
Sätt in i ugnen på 180 grader i cirka 30-40 minuter.