Ädelostsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En riktigt god och superenkel sås att ha till allt kött, det är denna goda ädelostsås, eller gorgonzolasås som kanske några vill kalla det om…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ädelostsås | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse3 minTillagning10 minTotalt13 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En riktigt god och superenkel sås att ha till allt kött, det är denna goda ädelostsås, eller gorgonzolasås som kanske några vill kalla det om man nu använder just gorgonzola i den.

Det här är en sås som du kan välja att servera både varm eller kall. Personligen så tycker jag att den får fram alla smaker bäst när den är varm, men om man till exempel har tänkt äta köttfondue, så funkar den perfekt som kall ädelostsås med.

En grillat köttbit med ädelostsås, sparris och tomat bredvid.

För att få till en kall ädelostsås så gör du såsen enligt receptet och instruktionerna, men ser till att kyla ner såsen snabbt efter att du har tillagat den.

Personligen så tycker jag nog att såsen i sig gör sig absolut bäst till grillat kött, till exempel till grillad oxfilé. Men, även min goda rostas i ugn är magiskt gott tillsammans med denna ädelostsås.

Har du hamnat här i jakt på en god sås till kött, men inte tycker om ädelost så kan jag varmt rekommendera dessa såser istället: Grönpepparsås, whisky- och pepparsås eller chimichurri.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 30 g Schalottenlök, finhackad
 1 msk Smör till stekning
 3 deciliter Grädde
 0,50 dl Smetana
 0,50 msk Kalvfond, koncentrerad
 100 g Ädelost (ta mer om du vill ha mer smak)Gorgonzola, Kvibille ädel, Roquefort, Saint Agur eller liknande.
 Svartpeppar, nymalen

 

Gör så här:

1

Fräs den finhackade schalottenlöken i en kastrull. Den ska inte få färg, utan bara svettas lite och bli mjuk.

2

Tillsätt paprikapulver och låt den fräsa med en kort stund.

3

Tillsätt alla de övriga ingredienserna utom ädelosten.

Låt allt koka upp under omrörning och låt det hela sjuda cirka fem minuter tills du har en bra konsistens på såsen.

4

Smula ner ädelosten och rör om hela tiden. Sänk temperaturen på spisen så att såsen håller sig varm, men inte kokar.

Låt osten smälta, antingen helt eller så att du fortfarande har lite så klumpar i den. Det är lite en smaksak.

5

Smaka av med peppar och servera direkt till en god köttbit.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 30 g Schalottenlök, finhackad
 1 msk Smör till stekning
 3 deciliter Grädde
 0,50 dl Smetana
 0,50 msk Kalvfond, koncentrerad
 100 g Ädelost (ta mer om du vill ha mer smak)Gorgonzola, Kvibille ädel, Roquefort, Saint Agur eller liknande.
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Fräs den finhackade schalottenlöken i en kastrull. Den ska inte få färg, utan bara svettas lite och bli mjuk.

2

Tillsätt paprikapulver och låt den fräsa med en kort stund.

3

Tillsätt alla de övriga ingredienserna utom ädelosten.

Låt allt koka upp under omrörning och låt det hela sjuda cirka fem minuter tills du har en bra konsistens på såsen.

4

Smula ner ädelosten och rör om hela tiden. Sänk temperaturen på spisen så att såsen håller sig varm, men inte kokar.

Låt osten smälta, antingen helt eller så att du fortfarande har lite så klumpar i den. Det är lite en smaksak.

5

Smaka av med peppar och servera direkt till en god köttbit.

Ädelostsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida