Är du en sån som tycker om ägg i alla dess former? Då ska du kika här.
Inför högtiderna så är det många som funderar på vad man ska ha på bordet och ofta så dyker det upp ägghalvor med räkor eller kaviar, men jag ville göra något lite mer spännande än så den här gången och då kom jag på att göra dessa ägg i ägg som jag kallar de.
Varför ägg i ägg? Ja, det är ju äggula med majonnäs och fiskägg (kaviar). Därav namnet.
Dessa härliga ägghalvor passar perfekt till midsommar, påsk eller till julbordet.
Dela äggen på mitten.
Gröp ur gulan och lägg i en bunke. Lägg vitorna åt sidan så länge.
Mosa gulorna så de blir rätt så släta.
Tillsätt övriga ingredienser utom kaviaren. Tillsätt den sist av allt.
Smaka av smeten med salt och kryddor.
Fyll nu äggvitorna med smeten, det enklaste är att använda en spritspåse.
Om smeten är lite lös, ställ den i kylen en stund så får den sätta sig lite.
Garnera med lite färsk dill eller gräslök och servera på en fin buffé.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Dela äggen på mitten.
Gröp ur gulan och lägg i en bunke. Lägg vitorna åt sidan så länge.
Mosa gulorna så de blir rätt så släta.
Tillsätt övriga ingredienser utom kaviaren. Tillsätt den sist av allt.
Smaka av smeten med salt och kryddor.
Fyll nu äggvitorna med smeten, det enklaste är att använda en spritspåse.
Om smeten är lite lös, ställ den i kylen en stund så får den sätta sig lite.
Garnera med lite färsk dill eller gräslök och servera på en fin buffé.