Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ägg i ägg

4,84 av 6 röster
Skapat: 21 december, 2020
Senast ändrat: 1 april, 2024
Ägg i ägg

Är du en sån som tycker om ägg i alla dess former? Då ska du kika här.
Inför högtiderna så är det många som funderar på vad man ska ha på bordet och ofta så dyker det upp ägghalvor med räkor eller kaviar, men jag ville göra något lite mer spännande än så den här gången och då kom jag på att göra dessa ägg i ägg som jag kallar de.

Varför ägg i ägg? Ja, det är ju äggula med majonnäs och fiskägg (kaviar). Därav namnet.

Dessa härliga ägghalvor passar perfekt till midsommar, påsk eller till julbordet.

Total tid: 20 minuter
Servings: 5
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela äggen på mitten.
  • Gröp ur gulan och lägg i en bunke. Lägg vitorna åt sidan så länge.
  • Mosa gulorna så de blir rätt så släta.
  • Tillsätt övriga ingredienser utom kaviaren. Tillsätt den sist av allt.
  • Smaka av smeten med salt och kryddor.
  • Fyll nu äggvitorna med smeten, det enklaste är att använda en spritspåse. Om smeten är lite lös, ställ den i kylen en stund så får den sätta sig lite.
  • Garnera med lite färsk dill eller gräslök och servera på en fin buffé.
    Fyllda ägg på en svart skärbräda med citron och lök i bakgrunden.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,84 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.