Ägg i ägg

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 6 röster - Betygsätt

Är du en sån som tycker om ägg i alla dess former? Då ska du kika här. Inför högtiderna så är det många som funderar…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ägg i ägg
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Är du en sån som tycker om ägg i alla dess former? Då ska du kika här.
Inför högtiderna så är det många som funderar på vad man ska ha på bordet och ofta så dyker det upp ägghalvor med räkor eller kaviar, men jag ville göra något lite mer spännande än så den här gången och då kom jag på att göra dessa ägg i ägg som jag kallar de.

Varför ägg i ägg? Ja, det är ju äggula med majonnäs och fiskägg (kaviar). Därav namnet.

Dessa härliga ägghalvor passar perfekt till midsommar, påsk eller till julbordet.

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 5 Hårdkokta ägg
 3 msk Majonnäs
 2 msk Smetana
 0,50 krm Cayennepeppar
 0,50 msk Pressad citron
 2 msk Hackad dill
 2 msk Finhackad rödlök
 40 g KaviarLöjrom, stenbitsrom eller liknande.

 

Gör så här:

1

Dela äggen på mitten.

2

Gröp ur gulan och lägg i en bunke. Lägg vitorna åt sidan så länge.

3

Mosa gulorna så de blir rätt så släta.

4

Tillsätt övriga ingredienser utom kaviaren. Tillsätt den sist av allt.

5

Smaka av smeten med salt och kryddor.

6

Fyll nu äggvitorna med smeten, det enklaste är att använda en spritspåse.
Om smeten är lite lös, ställ den i kylen en stund så får den sätta sig lite.

7

Garnera med lite färsk dill eller gräslök och servera på en fin buffé.

Ägg i ägg

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 Hårdkokta ägg
 3 msk Majonnäs
 2 msk Smetana
 0,50 krm Cayennepeppar
 0,50 msk Pressad citron
 2 msk Hackad dill
 2 msk Finhackad rödlök
 40 g KaviarLöjrom, stenbitsrom eller liknande.

Instruktioner

1

Dela äggen på mitten.

2

Gröp ur gulan och lägg i en bunke. Lägg vitorna åt sidan så länge.

3

Mosa gulorna så de blir rätt så släta.

4

Tillsätt övriga ingredienser utom kaviaren. Tillsätt den sist av allt.

5

Smaka av smeten med salt och kryddor.

6

Fyll nu äggvitorna med smeten, det enklaste är att använda en spritspåse.
Om smeten är lite lös, ställ den i kylen en stund så får den sätta sig lite.

7

Garnera med lite färsk dill eller gräslök och servera på en fin buffé.

Ägg i ägg

Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida