Ägg i ägg
Skapat:
21 december, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Innehåll
Är du en sån som tycker om ägg i alla dess former? Då ska du kika här.
Inför högtiderna så är det många som funderar på vad man ska ha på
bordet och ofta så dyker det upp
ägghalvor med räkor eller kaviar, men jag ville göra något lite
mer spännande än så den här gången och då kom jag på att göra dessa
ägg i ägg som jag kallar de.
Varför ägg i ägg? Ja, det är ju äggula med majonnäs och fiskägg (kaviar). Därav namnet.
Dessa härliga ägghalvor passar perfekt till midsommar, påsk eller till julbordet.
Total tid:
20 minuter
Servings: 5
Ingredienser
Instruktioner
- Dela äggen på mitten.
- Gröp ur gulan och lägg i en bunke. Lägg vitorna åt sidan så länge.
- Mosa gulorna så de blir rätt så släta.
- Tillsätt övriga ingredienser utom kaviaren. Tillsätt den sist av allt.
- Smaka av smeten med salt och kryddor.
- Fyll nu äggvitorna med smeten, det enklaste är att använda en spritspåse. Om smeten är lite lös, ställ den i kylen en stund så får den sätta sig lite.
- Garnera med lite färsk dill eller gräslök och servera på en fin buffé.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!