Ägg i moln
Ägg i moln eller äggmoln är en grej som har snurrat på Facebook länge och det är sidan Tasty som ligger bakom det. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet för att de som inte är så bra på engelska ska kunna ta del av detta superlätta men läckra recept på ägg. Helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.
Variera smaksättningen lite beroende på vad du är sugen på.
Recept och bild: Buzzfeed Tasty
Här har ni själva filmen med:
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ’script’, ’facebook-jssdk’));
Eggs In Clouds
Publicerat av Tasty den 3 oktober 2015
Ingredienser
- 2 st ägg
- 0,5 dl bacon (strimlat och knaperstekt)
- 3 msk färsk gräslök, hackad
- 1 dl riven parmesanost
Instruktioner
- Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.
- Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.
- Vänd ner gräslök och parmesan i äggvispet. Tänk på att vända försiktigt så att inte äggvispet sjunker ihop.
- Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.
- Strö lite knaperstekt bacon över.
- Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.
- Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.
- Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.
- Ta ut och servera direkt.