Ägg i moln eller äggmoln är en grej som har snurrat på Facebook länge och det är sidan Tasty som ligger bakom det. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet för att de som inte är så bra på engelska ska kunna ta del av detta superlätta men läckra recept på ägg. Helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.
Variera smaksättningen lite beroende på vad du är sugen på.
Recept och bild: Buzzfeed Tasty
Här har ni själva filmen med:
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Eggs In Clouds
Publicerat av Tasty den 3 oktober 2015
Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.
Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.
Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.
Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.
Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.
Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.
Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.
Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.
Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.
Ta ut och servera direkt.