Ägg i moln

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 14 röster - Betygsätt

Ägg i moln eller äggmoln är en grej som har snurrat på Facebook länge och det är sidan Tasty som ligger bakom det. Jag tänkte…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Ägg i moln
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning6 minTotalt16 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ägg i moln eller äggmoln är en grej som har snurrat på Facebook länge och det är sidan Tasty som ligger bakom det. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet för att de som inte är så bra på engelska ska kunna ta del av detta superlätta men läckra recept på ägg. Helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.

Variera smaksättningen lite beroende på vad du är sugen på.

Recept och bild: Buzzfeed Tasty

Här har ni själva filmen med:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

 

Eggs In Clouds

Publicerat av Tasty den 3 oktober 2015

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 st Ägg
 1/2 dl Bacon (strimlat och knaperstekt)
 3 msk Gräslök (hackad)

 

Gör så här:

1

Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.

3

Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.

5

Blanda ner bacon, gräslök och parmesan i äggvispet och rör runt det.

7

Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.

9

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.

11

Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.

13

Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.

15

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Ägg
 1/2 dl Bacon (strimlat och knaperstekt)
 3 msk Gräslök (hackad)

Instruktioner

1

Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.

3

Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.

5

Blanda ner bacon, gräslök och parmesan i äggvispet och rör runt det.

7

Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.

9

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.

11

Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.

13

Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.

15

Ta ut och servera direkt.

Ägg i moln
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Detta var ju hur gått som helst.
    Jag hade ingen gräslök hemma och inte tillräckligt med parmesan, så rev ner lite vanlig stark ost.
    MUMS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida