Ägg och baconmuffins
Ägg och bacon äter väldigt många inom LCHF, men det här är en variant på det som funkar kanon att ta med sig till jobbet som fika, på utflykten eller bara ha som ett litet tilltugg mitt på dagen.
Jag fick ut 8 stycken när jag använde mig av en vanlig muffinsplåt. Det går lika bra att använda muffinsformar i papper om man vill det.
Om man använder sig av en väldigt smakrik ost, som västerbottenost eller cheddar, då kan man nog minska ner på osten till hälften, för annars kommer det bara smaka ost.
Variera dig med olika kryddor t ex färsk basilika, färsk timjan eller något annat som du tycker är gott.
Ingredienser
- 120 g bacon
- 5 st ägg
- 0,75 dl ggrädde 40%
- 2 dl riven ost
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 1 krm paprikapulver
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 1 msk smör
Instruktioner
- Strimla baconet fint och stek det knaprigt i en stekpanna. Ha gärna i lite smör för att få mer smak på det.
- Häll i baconet i äggsmeten när du har stekt klart det och blanda ihop allt.
- Häll upp smeten i dina formar.
- Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter.
- Ta ut dem och låt dem svalna innan du äter dem.