Det här är ett alternativ till bröd som är helt utan mjöl. Jag snappade upp receptet på en Facebookgrupp och modifierade det lite för att få det lite mer som jag vill ha det smakmässigt. Riktigt gott att servera med färskost, några skivor skinka eller korv och lite grönsaker. Perfekt dessutom om du har en massa äggvita över.
Äter du LCHF så är detta ett recept du bara måste testa. Enklare än så här blir det inte, och gott dessutom!
Vispa äggvitorna tillsammans med ett par droppar vinäger tills det är riktigt fluffigt.
Blanda ner osten och paprikapulvret i äggvitorna och blanda ihop allt.
Klicka ut 4-6 bollar på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader (varmluft) i cirka 10-15 minuter tills de har fått en brun och fin färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa äggvitorna tillsammans med ett par droppar vinäger tills det är riktigt fluffigt.
Blanda ner osten och paprikapulvret i äggvitorna och blanda ihop allt.
Klicka ut 4-6 bollar på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader (varmluft) i cirka 10-15 minuter tills de har fått en brun och fin färg.
Agnetha Barkered says:
Ett fantastiskt gott bröd det blev.