Ägg och ostbullar
1
Innehåll
Det här är ett alternativ till bröd som är helt utan mjöl. Jag snappade upp receptet på en Facebookgrupp och modifierade det lite för att få det lite mer som jag vill ha det smakmässigt. Riktigt gott att servera med färskost, några skivor skinka eller korv och lite grönsaker. Perfekt dessutom om du har en massa äggvita över.
Äter du LCHF så är detta ett recept du bara måste testa. Enklare än så här blir det inte, och gott dessutom!
Total tid: 25 minuter
Portioner: 3
Utrustning
- Bunke
- Slickepott
Ingredienser
- 3 st äggvitor
- 3 dl riven ost
- 1 krm paprikapulver
- 3 droppar vitvinsvinäger
Instruktioner
- Vispa äggvitorna tillsammans med ett par droppar vinäger tills det är riktigt fluffigt.
- Blanda ner osten och paprikapulvret i äggvitorna och blanda ihop allt.
- Klicka ut 4-6 bollar på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda i 200 grader (varmluft) i cirka 10-15 minuter tills de har fått en brun och fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!