Det här är ett LCHF-recept på äggbakade paprikor som inte bara smakar gott, de ser även hur läckra ut som helst och är jättelätta att laga.
Receptet ger fyra stycken paprikor och kan användas som ett tillbehör eller bara som en liten smårätt.
Recept och bild: Buzzfeed
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela paprikorna på hälften, från rot till topp och ta bort frön och stjälken.
Placera paprikorna på en plåt med insidan uppåt. Salta och peppra dem och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de mjuknat lite.
Strimla och stek baconet under tiden i en stekpanna så det blir knaperstekt. Ställ åt sidan så länge.
Fördela mozzarellan och hälften av gräslöken i de fyra paprikorna.
Fördela gräslöken, baconet och cheddarosten jämnt över äggen.
Ställ in i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills det att äggvitan har stelnat. Gulan får gärna vara lös.
Ta ut och servera!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela paprikorna på hälften, från rot till topp och ta bort frön och stjälken.
Placera paprikorna på en plåt med insidan uppåt. Salta och peppra dem och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de mjuknat lite.
Strimla och stek baconet under tiden i en stekpanna så det blir knaperstekt. Ställ åt sidan så länge.
Fördela mozzarellan och hälften av gräslöken i de fyra paprikorna.
Fördela gräslöken, baconet och cheddarosten jämnt över äggen.
Ställ in i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills det att äggvitan har stelnat. Gulan får gärna vara lös.
Ta ut och servera!