Äggbakade paprikor

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Det här är ett LCHF-recept på äggbakade paprikor som inte bara smakar gott, de ser även hur läckra ut som helst och är jättelätta att…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Äggbakade paprikor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-recept på äggbakade paprikor som inte bara smakar gott, de ser även hur läckra ut som helst och är jättelätta att laga.

Receptet ger fyra stycken paprikor och kan användas som ett tillbehör eller bara som en liten smårätt.

Recept och bild: Buzzfeed

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 Paprikor
 4 skivor bacon
 2,5 dl Mozzarellaost (riven)
 1,25 dl Gräslök (hackad)
 1 msk Salt
 1 tsk Svartpeppar (malen)
 1.25 dl Cheddarost (riven)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Dela paprikorna på hälften, från rot till topp och ta bort frön och stjälken.

3

Placera paprikorna på en plåt med insidan uppåt. Salta och peppra dem och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de mjuknat lite.

4

Strimla och stek baconet under tiden i en stekpanna så det blir knaperstekt. Ställ åt sidan så länge.

5

Fördela mozzarellan och hälften av gräslöken i de fyra paprikorna.

6

Knäck ett ägg i varje paprika.

7

Fördela gräslöken, baconet och cheddarosten jämnt över äggen.

8

Ställ in i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills det att äggvitan har stelnat. Gulan får gärna vara lös.

9

Ta ut och servera!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 Paprikor
 4 skivor bacon
 2,5 dl Mozzarellaost (riven)
 1,25 dl Gräslök (hackad)
 1 msk Salt
 1 tsk Svartpeppar (malen)
 1.25 dl Cheddarost (riven)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Dela paprikorna på hälften, från rot till topp och ta bort frön och stjälken.

3

Placera paprikorna på en plåt med insidan uppåt. Salta och peppra dem och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de mjuknat lite.

4

Strimla och stek baconet under tiden i en stekpanna så det blir knaperstekt. Ställ åt sidan så länge.

5

Fördela mozzarellan och hälften av gräslöken i de fyra paprikorna.

6

Knäck ett ägg i varje paprika.

7

Fördela gräslöken, baconet och cheddarosten jämnt över äggen.

8

Ställ in i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills det att äggvitan har stelnat. Gulan får gärna vara lös.

9

Ta ut och servera!

Äggbakade paprikor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida