Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äggbakade paprikor

5 av 1 röst
Äggbakade paprikor

Det här är ett LCHF-recept på äggbakade paprikor som inte bara smakar gott, de ser även hur läckra ut som helst och är jättelätta att laga.

Receptet ger fyra stycken paprikor och kan användas som ett tillbehör eller bara som en liten smårätt.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Dela paprikorna på hälften, från rot till topp och ta bort frön och stjälken.
  • Placera paprikorna på en plåt med insidan uppåt. Salta och peppra dem och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de mjuknat lite.
  • Strimla och stek baconet under tiden i en stekpanna så det blir knaperstekt. Ställ åt sidan så länge.
  • Fördela mozzarellan och hälften av gräslöken i de fyra paprikorna.
  • Knäck ett ägg i varje paprika.
  • Fördela gräslöken, baconet och cheddarosten jämnt över äggen.
  • Ställ in i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills det att äggvitan har stelnat. Gulan får gärna vara lös.
  • Ta ut och servera!
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg