Här kommer receptet på mitt livs godaste äggröra! Efter att jag upptäckte det här sättet att tillaga ägg på, så gör jag inte min äggröra på något annat sätt. Den är helt enkelt för god för att gå miste om när det vankas ägg.
Det är en äggröra som är helt perfekt för dig som äter LCHF. Den har en hög fetthalt och smakar otroligt gott. Så om du är trött på att aldrig få till en god, krämig äggröra, då är det här receptet för dig!
Innehållsförteckning
Receptet är gjort utifrån ett videoklipp med Gordon Ramsay och enligt honom är det här det enda sättet man ska göra äggröra på. I klippet ser du även hur man går tillväga när man tillagar äggröran. Du hittar videon längst ner på sidan efter receptet.
Den hemliga ingrediensen för en perfekt äggröra
Det vanligaste är att tillaga äggen med grädde, men det absolut godaste är att använda smör och sen avsluta med lite crème fraiche istället. Det är ett hemligt knep inte många känner till, men när du testar det så kommer du garanterat bli fast.
Med hjälp av crème fraiche kommer den färdiga rätten att bli otroligt krämig och fyllig. Till skillnad från grädde så ger crème fraiche även en mycket fin syra till äggen.
Det är viktigt att du följer stegen i receptet. Du ska inte steka alla ingredienser i stekpannan, du blir äggen snabbt torra.
Tillbehör till äggröra
Finns det något godare än riktigt krämiga ägg till frukost? Det är en svårslagen start på dagen. Så, vad ska du servera till äggen?
Ett hett tips är att servera bacon till äggen. Det är ett klassiskt tillbehör vars sälta passar perfekt till äggen. Det är dessutom ett tillbehör som är svårt att tröttna på. Såväl protein- som fettnivån blir riktigt bra i måltiden.
Vill du göra som Gordon Ramsay gör i klippet nedan med en rostad macka i botten, så kan jag varmt rekommendera en skiva av The Franska som du rostar.
Om du vill ha ett fräschare alternativ så kan du välja att servera skinka eller avokado till äggen.
Tips för tillagningen
Riktigt krämiga ägg är enklare att tillaga än vad man kanske kan tro. Det viktiga är att inte ha för hög värme och att du ser till att röra om äggen hela tiden när du har kastrullen på spisen.
För att inte göra äggröran så vattnig, så är det jätteviktigt att du tillsätter salt precis mot slutet innan serveringen. Om du har salt i från början, kommer saltet göra att äggen och smöret frigör vätska som ger dig en vattnig röra.
Det bästa är att inte tillaga mer än tre portioner i en och samma kastrull. Då blir den överfull och äggen blir inte tillagade på rätt sätt.
Näringsvärde
När det gäller LCHF, då finns det knappast något bättre livsmedel än ägg. Det är välkänt att ägg har ett riktigt bra näringsvärde. Ägg kan du därför äta riktigt mycket av, även enligt LCHF:s riktlinjer.
Ett enda ägg innehåller bland annat 6 gram fett och 8 gram protein. Dessutom innehåller både vitan och gulan innehåller en rad olika vitaminer och mineraler, bland annat vitamin E, D, B12, selen och zink.
Näringsvärden från Kostbevakningen
Med hjälp av äggrörans smör och crème fraiche höjer du snabbt fettet i maten till en bra nivå. Tack vare den fina näringsprofilen kan du äta dessa krämiga ägg hur ofta du vill. Det är ett perfekt val både för din hälsa och för din matbudget.
Knäck äggen i en kastrull och lägg i smöret och lite svartpeppar. OBS, salta inte än, utan gör det i slutet.
Ställ kastrullen på en platta och rör runt hela tiden med en slickepott.
När äggen börjar koagulera drar du bort kastrullen och rör om, sen tillbaka på plattan igen.
Upprepa det här tills det att du har fått en fin konsistens på äggröran.
Lägg i en klick med crème fraiche och rör om. Salta och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Knäck äggen i en kastrull och lägg i smöret och lite svartpeppar. OBS, salta inte än, utan gör det i slutet.
Ställ kastrullen på en platta och rör runt hela tiden med en slickepott.
När äggen börjar koagulera drar du bort kastrullen och rör om, sen tillbaka på plattan igen.
Upprepa det här tills det att du har fått en fin konsistens på äggröran.
Lägg i en klick med crème fraiche och rör om. Salta och servera direkt.
Nettan says:
Det måste jag testa imorgon !
Låter supergott !
Ethel Carlsson says:
Måste pröva, alla recept ni visar måste jag göra, dom är kanon, har gjort många, och blivit så bra. Tack och Kram från mej. 💕
Berit says:
Testat det i flera år. Det bästa receptet på äggröra enlig Gordon Ramsey!
Eva Swede says:
Gott. Ännu godare om man droppar i lite citron… Tycker jag.
Mats says:
Glömde grädden.
LCHF-arkivet says:
Det ska inte vara någon grädde i…
Magnus says:
Detta är verkligen ett höjdarrecept!
Testat många olika äggröror genom åren, men alla med samma resultat, ända tills nu.
Att så små ändringar i tillagning kan ge så stor skillnad på slutresultatet är otroligt.
LCHF-arkivet says:
Otroligt skoj att höra!
Jag kan bara hålla med dig, det är en grym äggröra.
Katarina says:
Supergott! Blev nästan som att äta en efterrätt, väldigt krämig och god.
LCHF-arkivet says:
Kul att höra! Du får väldigt gärna dela länken till receptet på dina egna kanaler om du har. 🙂