Äggsås

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 4 röster - Betygsätt

En klassiker inom husmanskosten är kokt torsk med äggsås, och det funkar alldeles ypperligt att göra äggsås även om du äter LCHF. Det här är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Äggsås | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En klassiker inom husmanskosten är kokt torsk med äggsås, och det funkar alldeles ypperligt att göra äggsås även om du äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept på en äggsås helt utan redning och den är underbart god.

Den kokta torsken gör du lättast i en djup stekpanna, i lättsaltat vatten som du har ett lagerblad och fem kryddpepparkorn i.

Några andra goda såser till fisk är dessa:

- Sandefjordsås
- Tartarsås
- Beurre Blanc

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 3 st Ägg
 5 deciliter Grädde
 3 msk Persilja (hackad)
 0,50 krm Svartpeppar, nymalen
 50 g Gul lök
 20 g Smör
 1 tsk Pressad citron

 

Gör så här:

1

Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.

2

Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.

3

Koka under tiden äggen. De skall vara hårdkokta. Här kan du läsa allt om att koka ägg.

4

När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan.
Avsluta med att pressa i lite citron.

Äggsås | LCHF-arkivet

5

Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Ägg
 5 deciliter Grädde
 3 msk Persilja (hackad)
 0,50 krm Svartpeppar, nymalen
 50 g Gul lök
 20 g Smör
 1 tsk Pressad citron

Instruktioner

1

Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.

2

Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.

3

Koka under tiden äggen. De skall vara hårdkokta. Här kan du läsa allt om att koka ägg.

4

När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan.
Avsluta med att pressa i lite citron.

Äggsås | LCHF-arkivet

5

Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Äggsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida