Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äggsås

3,25 av 4 röster
Äggsås

En klassiker inom husmanskosten är kokt torsk med äggsås, och det funkar alldeles ypperligt att göra äggsås även om du äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept på en äggsås helt utan redning och den är underbart god.

Den kokta torsken gör du lättast i en djup stekpanna, i lättsaltat vatten som du har ett lagerblad och fem kryddpepparkorn i.

Några andra goda såser till fisk är dessa:

Sandefjordsås
Tartarsås
Beurre Blanc

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.
  • Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.
  • Koka under tiden äggen. De skall vara hårdkokta. Här kan du läsa allt om att koka ägg.
  • När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan. Avsluta med att pressa i lite citron.
    Äggsås | LCHF-arkivet
  • Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,25 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg