En klassiker inom husmanskosten är kokt torsk med äggsås, och det funkar alldeles ypperligt att göra äggsås även om du äter LCHF.
Det här är ett LCHF-recept på en äggsås helt utan redning och den är underbart god.
Den kokta torsken gör du lättast i en djup stekpanna, i lättsaltat vatten som du har ett lagerblad och fem kryddpepparkorn i.
Några andra goda såser till fisk är dessa:
Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.
Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.
Koka under tiden äggen. De skall vara hårdkokta. Här kan du läsa allt om att koka ägg.
När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan.
Avsluta med att pressa i lite citron.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.
Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.
Koka under tiden äggen. De skall vara hårdkokta. Här kan du läsa allt om att koka ägg.
När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan.
Avsluta med att pressa i lite citron.