En äggwrap är nog det perfekta tillbehöret om du äter LCHF. Det går att använda till så otroligt mycket saker. Som bröd till tacos, som tunnbröd för att göra en tunnbrödsrulle eller för att göra någon typ av rulltårta kanske.
Det är helt naturligt glutenfritt och mejerifritt och går snabbt att laga.
Receptet har snurrat på nätet på olika ställen så vem som har kommit på det vet jag inte.
På bilden så är det gjort som en "tunnbrödsrulle" med creme fraiche, ruccola, rostbiff, skinka, majonnäs med dijonsenap, salt, paprikapulver och peppar, gurka och paprika.
Sätt ugnen på 200 grader.
Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.
Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.
Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.