En äggwrap är nog det perfekta tillbehöret om du äter LCHF. Det går att använda till så otroligt mycket saker. Som bröd till tacos, som tunnbröd för att göra en tunnbrödsrulle eller för att göra någon typ av rulltårta kanske.
Det är helt naturligt glutenfritt och mejerifritt och går snabbt att laga.
Receptet har snurrat på nätet på olika ställen så vem som har kommit på det vet jag inte.
På bilden så är det gjort som en "tunnbrödsrulle" med creme fraiche, ruccola, rostbiff, skinka, majonnäs med dijonsenap, salt, paprikapulver och peppar, gurka och paprika.
Sätt ugnen på 200 grader.
Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.
Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.
Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.
Paola says:
Suveränt istället för tunnbröd el mjuk tortillas! ????????????????
Tack för mycket bra tips!
LCHF-arkivet says:
Härligt att höra! Tack för återkopplingen.
Britt Kristiansson says:
Jättegoda tack för tipset!
Anna says:
Rör du samman äggulorna innan du vänder ner dem i äggvitorna- eller lägger du ner äggulorna” var för sig”?
LCHF-arkivet says:
Alla äggulor samtidigt..=)
Monica Häggström says:
Bredde ut det tunt men allt sitter fast på bakplåtspappret…….
LCHF-arkivet says:
Man kan vända på det hela och pensla med lite vatten, det brukar hjälpa.
Kristina says:
Kan man frysa dem?
LCHF-arkivet says:
Blir nog inte speciellt bra. De är rätt så ömtåliga.
Marie Tilander says:
Bredde ut över en hel plåt men det blev så tunt o så tortt, så det bara smulade sönder. Skulle jag ha gjort den tjockare?
LCHF-arkivet says:
Hm, det ska vara lagom för en hel plåt. Kanske inte grädda lika länge… varje ugn är unik. Egentligen så räcker det att ägget har gräddats, det behöver inte få färg.
Eija-Maarit Karhu says:
Hej! Om man gör såna i förväg, hur länge kan man lagra dem?
Millan says:
Har testat och ska göra igen.
Det gick sönder en del i kanterna så nästa gång ska jag vara noggrannare att göra det helt jämnt. Kommer ev lägga in någon krydda i det 😊
AndreasV says:
Blev kanonbra, bredde ut hela bredden på plåten och lite över halva djupet. Fyllde med majonnäs, pepparsalami, röd lök, tomater och paprika.
Marie says:
Damn, så gott! Har verkligen saknat tunnbrödsrulle. Det här funkar fint som ersättning med korv, blomkålsmos och räksallad. 😋
LCHF-arkivet says:
Vad härligt att höra! Tack för återkopplingen.
Pernilla says:
Så enkelt och så gott! Kan ju användas till allt!
Katarina says:
Detta blev verkligen toppen!
Veronica says:
Testa och lägg smeten i ett våffeljärn blir som våfflor då
Mikaela says:
Går de att göra wraps av och använda nästa dag?