Äggwrap (LCHF)
4
Innehåll
En äggwrap är nog det perfekta tillbehöret om du äter LCHF. Det går att använda till så otroligt mycket saker. Som bröd till tacos, som tunnbröd för att göra en tunnbrödsrulle eller för att göra någon typ av rulltårta kanske.
Det är helt naturligt glutenfritt och mejerifritt och går snabbt att laga.
Receptet har snurrat på nätet på olika ställen så vem som har kommit på det vet jag inte.
På bilden så är det gjort som en ”tunnbrödsrulle” med creme fraiche, ruccola, rostbiff, skinka, majonnäs med dijonsenap, salt, paprikapulver och peppar, gurka och paprika.
Total tid:
20 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.
- Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.
- Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Det här är ett av mina favoritrecept, och jag kallar det ”bara ägg”. Jag gör rulltårta med grädde och bär, eller smörgåsrulltårta med någon smarrig röra. Funkar till både sött och matigt!