Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äggwrap med parmesan

4,10 av 10 röster
Äggwrap med parmesan

Det här är ett recept som helt enkelt utgår från receptet på en vanlig äggwrap, men jag tyckte att det var lite tråkigt i smaken i grunden så jag testade att ändra lite i det och kom fram till detta recept som blev så gott att jag gjorde den tre dagar i rad. Äggwrap med parmesan är dessutom i mitt tycke lite mer stabil i konsistensen så att den håller ihop bättre.

Har du inte parmesan eller tycker att det är dyrt kan du testa att byta ut det mot lite finriven ost istället.

Det som är det absolut bästa med äggwrapen är att det går att variera på så många olika sätt.

Tips på olika fyllningar:

Majonnäs, sallad, skinka, ost, tomat, fransk senap, crème fraiche
Majonnäs, sallad, kallrökt lax, gurka, crème fraiche med wasabi
Majonnäs, sallad, avokado, kokt ägg, gurka, tomat

Ja, man kan variera innehållet hur mycket som helst, det jag tycker är viktigt är majonnäs och crème fraiche för att det inte skall bli så torrt.

Av en sats får du ut en stor rulle som du kan dela till två bitar. En halva är en perfekt frukost/lunch.

Ett annat tips som du kan använda dessa till är att göra en egen kebabrulle. Här hittar du recept på hemlagat kebabkött.

Total tid: 15 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Separera äggen så du har vitor för sig och gulor för sig.
  • Vispa vitorna till ett hårt skum (som maräng).
  • Tillsätt gulorna, osten och kryddorna till äggvitorna och VÄND ner dessa för att behålla luftigheten. Om du vispar ner dem så kommer det bli en lösrinnande sörja bara.
  • Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och gör ett tunt jämnt lager.
  • Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 5-10 minuter tills den är genomgräddad och fått lite färg. Kör den inte för länge dock, då kan den bli lite hård.
  • Ta ut och låt svalna. Sedan är det bara att försiktigt lossa den från bakplåtspappret och fylla med det du önskar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,10 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.