Aioli

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En riktigt god aioli går att ha till det mesta och jag personligen tycker att det är absolut godast att göra den från grunden. Vill…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Aioli
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 minTillagning5 minTotalt7 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En riktigt god aioli går att ha till det mesta och jag personligen tycker att det är absolut godast att göra den från grunden.

Vill du inte göra den helt själv så kan du ta 2-3 dl majonnäs och blanda med vitlök, citronsaft och lite cayennepeppar.

Majonnäs är som många vet ett bra sätt att få i sig fett om man äter LCHF.

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 3 Äggulor
 4 dl Rapsolja
 0,5 msk Pressad citron
 5 g Vitlök
 0,5 krm Cayennepeppar
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 4 msk Vatten

 

Gör så här:

1

Lägg äggulor, senap, vitlök, citronsaft och vitvinsvinäger i en långsmal behållare som passar en mixerstav. Häll på hälften av oljan (2 dl) och sätt ner mixerstaven.

2

Börja köra mixerstaven på full effekt tills det att du ser att ingredienserna börjar emulgera, dvs gå ihop till en mer fast konsistens. Börja då att sakta lyfta staven uppåt så att lite olja i taget arbetas in i majonnäsen.

3

När allt har blivit en homogen smet så tillsätter du en deciliter olja till och arbetar in den sakta men säkert med staven. Gör likadant med sista decilitern.

4

Nu har du fått en rejält tjock majonnäs. Krydda den med lite salt, peppar och cayenne. Tillsätt vattnet och blanda ihop med staven. Vattnet tillsätter man för att få majonnäsen lite mer lös i konsistensen och mer lättarbetad.

5

Häll upp på en fin burk och njut av en aioli som är helt utan tillsatser. Ren och fin majonnäs bara!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Äggulor
 4 dl Rapsolja
 0,5 msk Pressad citron
 5 g Vitlök
 0,5 krm Cayennepeppar
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 4 msk Vatten

Instruktioner

1

Lägg äggulor, senap, vitlök, citronsaft och vitvinsvinäger i en långsmal behållare som passar en mixerstav. Häll på hälften av oljan (2 dl) och sätt ner mixerstaven.

2

Börja köra mixerstaven på full effekt tills det att du ser att ingredienserna börjar emulgera, dvs gå ihop till en mer fast konsistens. Börja då att sakta lyfta staven uppåt så att lite olja i taget arbetas in i majonnäsen.

3

När allt har blivit en homogen smet så tillsätter du en deciliter olja till och arbetar in den sakta men säkert med staven. Gör likadant med sista decilitern.

4

Nu har du fått en rejält tjock majonnäs. Krydda den med lite salt, peppar och cayenne. Tillsätt vattnet och blanda ihop med staven. Vattnet tillsätter man för att få majonnäsen lite mer lös i konsistensen och mer lättarbetad.

5

Häll upp på en fin burk och njut av en aioli som är helt utan tillsatser. Ren och fin majonnäs bara!

Aioli
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida