Beskrivning - Information
En riktigt god aioli går att ha till det mesta och jag personligen tycker att det är absolut godast att göra den från grunden.
Vill du inte göra den helt själv så kan du ta 2-3 dl majonnäs och blanda med vitlök, citronsaft och lite cayennepeppar.
Majonnäs är som många vet ett bra sätt att få i sig fett om man äter LCHF.
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Lägg äggulor, senap, vitlök, citronsaft och vitvinsvinäger i en långsmal behållare som passar en mixerstav. Häll på hälften av oljan (2 dl) och sätt ner mixerstaven.
Börja köra mixerstaven på full effekt tills det att du ser att ingredienserna börjar emulgera, dvs gå ihop till en mer fast konsistens. Börja då att sakta lyfta staven uppåt så att lite olja i taget arbetas in i majonnäsen.
När allt har blivit en homogen smet så tillsätter du en deciliter olja till och arbetar in den sakta men säkert med staven. Gör likadant med sista decilitern.
Häll upp på en fin burk och njut av en aioli som är helt utan tillsatser. Ren och fin majonnäs bara!
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg äggulor, senap, vitlök, citronsaft och vitvinsvinäger i en långsmal behållare som passar en mixerstav. Häll på hälften av oljan (2 dl) och sätt ner mixerstaven.
Börja köra mixerstaven på full effekt tills det att du ser att ingredienserna börjar emulgera, dvs gå ihop till en mer fast konsistens. Börja då att sakta lyfta staven uppåt så att lite olja i taget arbetas in i majonnäsen.
När allt har blivit en homogen smet så tillsätter du en deciliter olja till och arbetar in den sakta men säkert med staven. Gör likadant med sista decilitern.
Häll upp på en fin burk och njut av en aioli som är helt utan tillsatser. Ren och fin majonnäs bara!