Ajvargratinerad falukorv

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Gjorde denna falukorvsgratäng med ajvarsås blev underbart god. Som också innehåller bacon och zucchini så den är ganska komplett och mättande kan jag lugnt lova.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ajvargratinerad falukorv | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för lasseSkaparelasseFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Gjorde denna falukorvsgratäng med ajvarsås blev underbart god. Som också innehåller bacon och zucchini så den är ganska komplett och mättande kan jag lugnt lova.

Man behöver egentligen inte mycket mer än en god sallad till detta, kanske en treveckorssallad eller varför inte en hederlig pizzasallad?

Men, om du absolut vill ha något gott tillbehör till, så kan det funka bra med ett blomkålsmos eller blomkålsris till.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 800 g Falukorv
 4 deciliter Grädde
 1,50 deciliter Ajvar
 2 tsk Dijonsenap
 1 msk Kalvfond, koncentrerad
 120 g Bacon
 1 st ZucchiniCirka 300-400 gram.
 1 st Gul lök
 1 dl Riven ost
 Svartpeppar, nymalen
Utrustning du behöver
 Skärbräda
 Bunke

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 210°C (varmluft).

2

Skiva korven och lägg lite omlott i en ugnsform.

3

Skiva löken och lägg ovanpå korven.

4

Strimla bacon och tärna zucchinin.

5

Bryn på baconet och zucchinin i en stekpanna tills den har fått lite färg.

6

Lägg bacon och zucchini ovan på korven och löken.

7

Blanda ihop grädde, ajvar, dijonsenap och kalvfond i en bunke och smaka av med salt och peppar.

Häll blandningen över korven.

8

Toppa med riven ost så att det täcker gratängen.

9

Gratinera i ugnen i cirka 30 minuter tills allt har fått en härlig färg.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Falukorv
 4 deciliter Grädde
 1,50 deciliter Ajvar
 2 tsk Dijonsenap
 1 msk Kalvfond, koncentrerad
 120 g Bacon
 1 st ZucchiniCirka 300-400 gram.
 1 st Gul lök
 1 dl Riven ost
 Svartpeppar, nymalen
Utrustning du behöver
 Skärbräda
 Bunke

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 210°C (varmluft).

2

Skiva korven och lägg lite omlott i en ugnsform.

3

Skiva löken och lägg ovanpå korven.

4

Strimla bacon och tärna zucchinin.

5

Bryn på baconet och zucchinin i en stekpanna tills den har fått lite färg.

6

Lägg bacon och zucchini ovan på korven och löken.

7

Blanda ihop grädde, ajvar, dijonsenap och kalvfond i en bunke och smaka av med salt och peppar.

Häll blandningen över korven.

8

Toppa med riven ost så att det täcker gratängen.

9

Gratinera i ugnen i cirka 30 minuter tills allt har fått en härlig färg.

Ajvargratinerad falukorv

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida