Här kommer ett tips på en lättlagad och riktigt god ajvargratinerad fläskfilé.
Detta går att göra med kyckling om man hellre vill det, men visst är det gott med lite fläskfilé.
Om du vill ha tips på andra goda recept med fläskfilé, så kan jag rekommendera dessa: Fläskfilégryta | Helgrillad fläskfilé | Baconlindad fläskfilé
Ställ ugnen på 220 grader.
Skär fläskfilén i skivor eller mindre bitar.
Lägg köttet i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, crème fraiche, kalvfond och ajvar och fördela ut över fläskfilén.
Skiva tomaten, eller skär ner den i bitar och fördela i formen.
Strö ost över.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ställ ugnen på 220 grader.
Skär fläskfilén i skivor eller mindre bitar.
Lägg köttet i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, crème fraiche, kalvfond och ajvar och fördela ut över fläskfilén.
Skiva tomaten, eller skär ner den i bitar och fördela i formen.
Strö ost över.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter.
Ta ut och servera direkt.