Ajvargratinerad fläskfilé

3
Innehåll
Här kommer ett tips på en lättlagad och riktigt god ajvargratinerad fläskfilé.
Detta går att göra med kyckling om man hellre vill det, men visst är det gott med lite fläskfilé.
Om du vill ha tips på andra goda recept med fläskfilé, så kan jag rekommendera dessa: Fläskfilégryta | Helgrillad fläskfilé | Baconlindad fläskfilé
Total tid:
15 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 500 g Fläskfilé
- 2 dl Grädde
- 2 dl Crème fraiche
- 2 msk Kalvfond, koncentrerad
- 0,75 dl Ajvar
- 1 st Tomat
- 1 dl Riven ost
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Instruktioner
- Ställ ugnen på 220 grader.
- Skär fläskfilén i skivor eller mindre bitar.
- Lägg köttet i en ugnsfast form.
- Skiva tomaten, eller skär ner den i bitar och fördela i formen. Strö ost över.
- Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter.
- Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!