Ajvargratinerad fläskfilé

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Här kommer ett tips på en lättlagad och riktigt god ajvargratinerad fläskfilé. Detta går att göra med kyckling om man hellre vill det, men visst…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ajvargratinerad fläskfilé | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för lasseSkaparelasseFörberedelse15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp. ~

Beskrivning - Information

Här kommer ett tips på en lättlagad och riktigt god ajvargratinerad fläskfilé.

Detta går att göra med kyckling om man hellre vill det, men visst är det gott med lite fläskfilé.

Om du vill ha tips på andra goda recept med fläskfilé, så kan jag rekommendera dessa: Fläskfilégryta | Helgrillad fläskfilé | Baconlindad fläskfilé

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 500 g Fläskfilé
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Crème fraiche
 2 msk Kalvfond, koncentrerad
 0,75 dl Ajvar
 1 st Tomat
 1 dl Riven ost
 Svartpeppar, nymalen
 Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Ställ ugnen på 220 grader.

2

Skär fläskfilén i skivor eller mindre bitar.

3

Hetta upp en stekpanna och stek fläskfilén med salt & peppar tills den har fått lite färg.

4

Lägg köttet i en ugnsfast form.

5

Vispa ihop grädde, crème fraiche, kalvfond och ajvar och fördela ut över fläskfilén.

6

Skiva tomaten, eller skär ner den i bitar och fördela i formen.

Strö ost över.

7

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter.

8

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Fläskfilé
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Crème fraiche
 2 msk Kalvfond, koncentrerad
 0,75 dl Ajvar
 1 st Tomat
 1 dl Riven ost
 Svartpeppar, nymalen
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Ställ ugnen på 220 grader.

2

Skär fläskfilén i skivor eller mindre bitar.

3

Hetta upp en stekpanna och stek fläskfilén med salt & peppar tills den har fått lite färg.

4

Lägg köttet i en ugnsfast form.

5

Vispa ihop grädde, crème fraiche, kalvfond och ajvar och fördela ut över fläskfilén.

6

Skiva tomaten, eller skär ner den i bitar och fördela i formen.

Strö ost över.

7

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter.

8

Ta ut och servera direkt.

Ajvargratinerad fläskfilé

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida