Det här är en sås som är supersnabb att göra och passar till fisk, kyckling och fläskkött. Den kan nog funka till en köttbit av nöt med, men då får man kanske lägga till lite mer sting i den i form av chili och vitlök kanske.
Kolla vad det är för kolhydratsinnehåll på olika ajvar relish i butiken, för det kan variera enormt. Välj gärna en ekologisk variant om det finns.
Vill du få upp fetthalten lite så kan du använda crème fraiche med. Jag tycker dock att gräddfilen har en fin smak som balanserar upp ajvaren.
På bilden är såsen serverad tillsammans med ostpanerad torskfilé och vitkålspuré.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!