Åke’s LCHF-bröd
Skapat:
17 september, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

9
Innehåll
Åke’s lchf-bröd är ett bröd som jag fick lov att lägga ut receptet på när jag såg det i en av grupperna på Facebook.
Jag tyckte att brödet såg otroligt gott ut och det låter som att det blev väldigt omtyckt av Åke själv.
Ett tips är att skiva upp det i rätt tjocka skivor och sedan frysa in dom.
Recept och bild: Åke Klilngborg
Total tid:
1 timme
15 minuter
Servings: 20
Ingredienser
- 6 st ägg
- 75 g Äggvita
- 4 dl Vatten, med bubblor
- 2 tsk Äppelcidervinäger
- 3 dl Mandelmjöl
- 2 dl Pofiber
- 1 msk Fiberhusk
- 1 tsk Xantangummi
- 1 msk SoftBake
- 1 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk Bikarbonat
- 1,5 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° C.
- Blanda ägg, äggvita, vatten o vitvinsvinäger. Använd gärna en köksassistent.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
- Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och blanda ihop snabbt. Försök att inte köra smeten för länge, då kan bakpulvret tappa effekt.
- Klä två avlånga brödformar (1,5 l) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt mellan dessa.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Stäng av ugnen o låt stå på eftervärme 20 min.
- Ta ut bröden och ta upp dom ur formarna. Låt ligga på galler och svalna. Skiva gärna upp brödet och frys in.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!