Åke's lchf-bröd är ett bröd som jag fick lov att lägga ut receptet på när jag såg det i en av grupperna på Facebook.
Jag tyckte att brödet såg otroligt gott ut och det låter som att det blev väldigt omtyckt av Åke själv.
Ett tips är att skiva upp det i rätt tjocka skivor och sedan frysa in dom.
Recept och bild: Åke Klilngborg
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda ägg, äggvita, vatten o vitvinsvinäger.
Använd gärna en köksassistent.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och blanda ihop snabbt.
Försök att inte köra smeten för länge, då kan bakpulvret tappa effekt.
Klä två avlånga brödformar (1,5 l) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt mellan dessa.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Stäng av ugnen o låt stå på eftervärme 20 min.
Ta ut bröden och ta upp dom ur formarna. Låt ligga på galler och svalna.
Skiva gärna upp brödet och frys in.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda ägg, äggvita, vatten o vitvinsvinäger.
Använd gärna en köksassistent.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och blanda ihop snabbt.
Försök att inte köra smeten för länge, då kan bakpulvret tappa effekt.
Klä två avlånga brödformar (1,5 l) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt mellan dessa.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Stäng av ugnen o låt stå på eftervärme 20 min.
Ta ut bröden och ta upp dom ur formarna. Låt ligga på galler och svalna.
Skiva gärna upp brödet och frys in.
Camilla says:
Mkt gott bröd. Testade andra svängen att lägga till
3 tsk brödkryddor. Blev faktiskt ännu bättre!
Bra recept!!