Åke’s LCHF-bröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Åke's lchf-bröd är ett bröd som jag fick lov att lägga ut receptet på när jag såg det i en av grupperna på Facebook. Jag…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Åke’s LCHF-bröd
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Åke's lchf-bröd är ett bröd som jag fick lov att lägga ut receptet på när jag såg det i en av grupperna på Facebook.

Jag tyckte att brödet såg otroligt gott ut och det låter som att det blev väldigt omtyckt av Åke själv.

Ett tips är att skiva upp det i rätt tjocka skivor och sedan frysa in dom.

Recept och bild: Åke Klilngborg

Kategori

 

Ingredienser

Mängd20 Portioner
 6 st Ägg
 75 g Äggvita
 4 deciliter Vatten, med bubblor
 2 tsk ÄppelcidervinägerEller annan vinäger.
 3 deciliter Mandelmjöl
 2 deciliter Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Xantangummi
 1 msk SoftBake
 1 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Bikarbonat
 1,50 tsk Salt

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175° C.

2

Blanda ägg, äggvita, vatten o vitvinsvinäger.
Använd gärna en köksassistent.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

4

Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och blanda ihop snabbt.
Försök att inte köra smeten för länge, då kan bakpulvret tappa effekt.

5

Klä två avlånga brödformar (1,5 l) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt mellan dessa.

6

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

7

Stäng av ugnen o låt stå på eftervärme 20 min.

8

Ta ut bröden och ta upp dom ur formarna. Låt ligga på galler och svalna.

Skiva gärna upp brödet och frys in.

Åke’s LCHF-bröd

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 6 st Ägg
 75 g Äggvita
 4 deciliter Vatten, med bubblor
 2 tsk ÄppelcidervinägerEller annan vinäger.
 3 deciliter Mandelmjöl
 2 deciliter Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Xantangummi
 1 msk SoftBake
 1 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Bikarbonat
 1,50 tsk Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175° C.

2

Blanda ägg, äggvita, vatten o vitvinsvinäger.
Använd gärna en köksassistent.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

4

Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och blanda ihop snabbt.
Försök att inte köra smeten för länge, då kan bakpulvret tappa effekt.

5

Klä två avlånga brödformar (1,5 l) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt mellan dessa.

6

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

7

Stäng av ugnen o låt stå på eftervärme 20 min.

8

Ta ut bröden och ta upp dom ur formarna. Låt ligga på galler och svalna.

Skiva gärna upp brödet och frys in.

Åke’s LCHF-bröd

Åke’s LCHF-bröd
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/