Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Åke’s LCHF-bröd

4,50 av 2 röster
Skapat: 17 september, 2022
Senast ändrat: 1 april, 2024
Åke’s LCHF-bröd

Åke’s lchf-bröd är ett bröd som jag fick lov att lägga ut receptet på när jag såg det i en av grupperna på Facebook.

Jag tyckte att brödet såg otroligt gott ut och det låter som att det blev väldigt omtyckt av Åke själv.

Ett tips är att skiva upp det i rätt tjocka skivor och sedan frysa in dom.

Recept och bild: Åke Klilngborg

Total tid: 1 timme 15 minuter
Servings: 20
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175° C.
  • Blanda ägg, äggvita, vatten o vitvinsvinäger. Använd gärna en köksassistent.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och blanda ihop snabbt. Försök att inte köra smeten för länge, då kan bakpulvret tappa effekt.
  • Klä två avlånga brödformar (1,5 l) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt mellan dessa.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  • Stäng av ugnen o låt stå på eftervärme 20 min.
  • Ta ut bröden och ta upp dom ur formarna. Låt ligga på galler och svalna. Skiva gärna upp brödet och frys in.
    Skivor av lchf-bröd som ligger på en skärbräda med smör på en skiva.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.