Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Älgfond

Inga röster än
Älgfond

En riktigt mustig älgfond.
Detta recept går att använda till att göra kalvfond med om man vill, fast då kan man hoppa över enbären och sen använda kalvben istället som man lätt får tag i hos en lokal slaktare.

Total tid: 2 days 2 timmar
Författare: Johan

Ingredienser

Instruktioner

  • Lägg ut benen på plåtar tillsammans med grönsakerna och tomatpurén. Rosta i ugnen på typ 225 grader tills dess att det är lite färg på benen och grönsakerna.
  • Stjälp sedan över allt i en stor gryta (typ 20 l) och täck med vatten. Sedan så är det bara att låta det koka upp. Skumma utav, häll i alla kryddor utom örtkryddorna och låt fonden koka på låg värme i typ 1-2 dygn. Viktigt att man inte låter det koka torrt. Fyll på med vatten allt eftersom.
  • Lyft sedan ur benen och sila fonden. Koka sedan ner den till hälften i med örtkryddorna och låt koka typ 20 minuter. Sila av kryddorna och låt svalna. Jag brukar sedan frysa in i iskubspåsar. Väldigt enkelt att ta fram sedan till vinterns grytor m.m.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg