En variant på klassisk kebab här på älg. Älgkebab är en spännande variant helt enkelt.
Det går givetvis att använda sig av vanlig färs om man vill det. Tips på bröd om du vill göra en kebabrulle är att göra en äggwrap som du hittar recept på här: Enkel äggwrap
Sätt ugnen på 100 g
Blanda allt.
Forma en rulle och rulla in i minst 2 lager folie. Låt ändorna vara öppna så att vätska kommer ut.
Ugnsbaka i 3,5 timme.
Stäng av ugnen och låt rullen ligga och svalna i ugnen en halvtimme.
Ta ut den och låt svalna helt inpackad i folie.
Låt mogna i kylen över natten.
Blanda creme fraiche och majonnäs samt två vitlöksklyftor. Salta och peppra lite.
Koka ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Vill du ha lite hetta kan du tillsätta lite cayennepeppar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 100 g
Blanda allt.
Forma en rulle och rulla in i minst 2 lager folie. Låt ändorna vara öppna så att vätska kommer ut.
Ugnsbaka i 3,5 timme.
Stäng av ugnen och låt rullen ligga och svalna i ugnen en halvtimme.
Ta ut den och låt svalna helt inpackad i folie.
Låt mogna i kylen över natten.
Blanda creme fraiche och majonnäs samt två vitlöksklyftor. Salta och peppra lite.
Koka ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Vill du ha lite hetta kan du tillsätta lite cayennepeppar.