Älgkebab

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En variant på klassisk kebab här på älg. Älgkebab är en spännande variant helt enkelt. Det går givetvis att använda sig av vanlig färs om…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Älgkebab
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse30 minTillagning3 tim 20 minTotalt3 tim 50 min

Beskrivning - Information

En variant på klassisk kebab här på älg. Älgkebab är en spännande variant helt enkelt.
Det går givetvis att använda sig av vanlig färs om man vill det. Tips på bröd om du vill göra en kebabrulle är att göra en äggwrap som du hittar recept på här: Enkel äggwrap

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
Älgkebab
 1 kg Finmalen älgfärs (eller annat färs)
 1 msk Spiskummin
 1 st Ägg
 2 msk Grovmalen svartpeppar
 2 tsk Salt
 2 msk Lökpulver
Vit sås
 Majonnäs
Röd sås
 1 msk Lökpulver
 1 tsk Spiskummin
 1 Tärning köttbuljong
 Salt och peppar
ANNONS

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 100 g
Blanda allt.
Forma en rulle och rulla in i minst 2 lager folie. Låt ändorna vara öppna så att vätska kommer ut.

2

Ugnsbaka i 3,5 timme.
Stäng av ugnen och låt rullen ligga och svalna i ugnen en halvtimme.
Ta ut den och låt svalna helt inpackad i folie.
Låt mogna i kylen över natten.

Vit sås
3

Blanda creme fraiche och majonnäs samt två vitlöksklyftor. Salta och peppra lite.

Röd sås
4

Koka ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Vill du ha lite hetta kan du tillsätta lite cayennepeppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Älgkebab
 1 kg Finmalen älgfärs (eller annat färs)
 1 msk Spiskummin
 1 st Ägg
 2 msk Grovmalen svartpeppar
 2 tsk Salt
 2 msk Lökpulver
Vit sås
 Majonnäs
Röd sås
 1 msk Lökpulver
 1 tsk Spiskummin
 1 Tärning köttbuljong
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 100 g
Blanda allt.
Forma en rulle och rulla in i minst 2 lager folie. Låt ändorna vara öppna så att vätska kommer ut.

2

Ugnsbaka i 3,5 timme.
Stäng av ugnen och låt rullen ligga och svalna i ugnen en halvtimme.
Ta ut den och låt svalna helt inpackad i folie.
Låt mogna i kylen över natten.

Vit sås
3

Blanda creme fraiche och majonnäs samt två vitlöksklyftor. Salta och peppra lite.

Röd sås
4

Koka ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Vill du ha lite hetta kan du tillsätta lite cayennepeppar.

Älgkebab
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida