Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Älgkebab

Inga röster än
Skapat: 21 november, 2019
Senast ändrat: 1 april, 2024
Älgkebab

En variant på klassisk kebab här på älg. Älgkebab är en spännande variant helt enkelt.
Det går givetvis att använda sig av vanlig färs om man vill det. Tips på bröd om du vill göra en kebabrulle är att göra en äggwrap som du hittar recept på här: Enkel äggwrap

Total tid: 3 timmar 50 minuter
Servings: 5
Author: Johan

Ingredienser

Älgkebab

Vit sås

Röd sås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100 g Blanda allt. Forma en rulle och rulla in i minst 2 lager folie. Låt ändorna vara öppna så att vätska kommer ut.
  • Ugnsbaka i 3,5 timme. Stäng av ugnen och låt rullen ligga och svalna i ugnen en halvtimme. Ta ut den och låt svalna helt inpackad i folie. Låt mogna i kylen över natten.

Vit sås

Röd sås

  • Koka ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Vill du ha lite hetta kan du tillsätta lite cayennepeppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.