Älgkebab
Skapat:
21 november, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
En variant på klassisk kebab här på älg. Älgkebab är en
spännande variant helt enkelt.
Det går givetvis att använda sig av vanlig färs om man vill det.
Tips på bröd om du vill göra en kebabrulle är att göra en äggwrap
som du hittar recept på här: Enkel
äggwrap
Total tid:
3 timmar
50 minuter
Servings: 5
Ingredienser
Älgkebab
- 1 kg Finmalen älgfärs (eller annat färs)
- 1 msk Spiskummin
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 st ägg
- 2 msk Grovmalen svartpeppar
- 2 tsk salt
- 2 msk Lökpulver
Vit sås
Röd sås
- 400 g Finkrossade tomater
- 1 msk Lökpulver
- 1 tsk Spiskummin
- 1 Tärning köttbuljong
- Salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 g Blanda allt. Forma en rulle och rulla in i minst 2 lager folie. Låt ändorna vara öppna så att vätska kommer ut.
- Ugnsbaka i 3,5 timme. Stäng av ugnen och låt rullen ligga och svalna i ugnen en halvtimme. Ta ut den och låt svalna helt inpackad i folie. Låt mogna i kylen över natten.
Vit sås
Röd sås
- Koka ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Vill du ha lite hetta kan du tillsätta lite cayennepeppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!