Alis kebab (sous vide)

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 50 röster - Betygsätt

Alis kebab som görs med hjälp av sous vide teknik har blivit en riktig snackis i den stora sous videgruppen på Facebook för oss i…

Läs mer 0 kommentarer
Alis kebab (sous vide)
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning3 tim 30 minTotalt3 tim 50 min

Beskrivning - Information

Alis kebab som görs med hjälp av sous vide teknik har blivit en riktig snackis i den stora sous videgruppen på Facebook för oss i Sverige.
Ett recept som är ack så enkelt men som blir helt magiskt gott.
En perfekt hemmagjord kebab.

För att lyckas, så behöver du en sous vide cirkulator och en vacuumförpackare, men det är något som blir mer och mer vanligt i våra hem.

Har du inte dessa saker, så kan jag varmt rekommendera dig att skaffa det... riktigt roliga saker att ha i köket!

Bild: Simon Engmalm
Recept: Ali Saghai

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 1 kg Köttfärs, finmalenNötfärs/blandfärs/älgfärs - Det du tycker om.
 1 Ägg
 1-2 msk Svartpeppar, grovmalen
 2 tsk Salt
 2 msk Lökpulver
Förslag på såser
Du behöver

Gör så här:

1

Blanda ihop färsen riktigt ordentligt, den skall arbetas väl för att bli så kompakt som möjligt.
Någon har tipsat om att köra alla ingredienser i en matberedare med kniv för att få färsen riktigt slät och fin på samma sätt som man gör Wallenbergare, vilket låter helt vettigt.

2

Lägg sedan ut färsen likt en tjock korv på plastfilm och snurra in den i plastfilmen så den blir riktigt packad. Se på filmen längre ner.

Alis kebab (sous vide)

3

Vacuumförpacka nu "korven".
Har du en plastfilm som tål värme så kan du låta den ligga kvar i plastfilmen när du vacuumförpackar den, annars får du försiktigt försöka att föra över den till vacuumpåsen.
Om den tappar formen så kan du försöka att forma till den igen efter att du vacuumförpackat den.

4

Kör nu den sous vide på 63 grader i 3,5 timmar. Har du gjort väldigt tjock kebab får du kanske lägga på lite tid.

Alis kebab (sous vide)

5

Ta upp den och låt den svalna av snabbt och lägg den i kylen sedan så den blir riktigt kylskåpskall.

6

Skiva upp den. Har du skärmaskin kan du stoppa den i frysen en stund och skiva den sedan.

Alis kebab (sous vide)

7

Stek den sedan snabbt i varm panna med smör och servera med de tillbehör som du tycker om.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 50

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Köttfärs, finmalenNötfärs/blandfärs/älgfärs - Det du tycker om.
 1 Ägg
 1-2 msk Svartpeppar, grovmalen
 2 tsk Salt
 2 msk Lökpulver
Förslag på såser
Du behöver

Instruktioner

1

Blanda ihop färsen riktigt ordentligt, den skall arbetas väl för att bli så kompakt som möjligt.
Någon har tipsat om att köra alla ingredienser i en matberedare med kniv för att få färsen riktigt slät och fin på samma sätt som man gör Wallenbergare, vilket låter helt vettigt.

2

Lägg sedan ut färsen likt en tjock korv på plastfilm och snurra in den i plastfilmen så den blir riktigt packad. Se på filmen längre ner.

Alis kebab (sous vide)

3

Vacuumförpacka nu "korven".
Har du en plastfilm som tål värme så kan du låta den ligga kvar i plastfilmen när du vacuumförpackar den, annars får du försiktigt försöka att föra över den till vacuumpåsen.
Om den tappar formen så kan du försöka att forma till den igen efter att du vacuumförpackat den.

4

Kör nu den sous vide på 63 grader i 3,5 timmar. Har du gjort väldigt tjock kebab får du kanske lägga på lite tid.

Alis kebab (sous vide)

5

Ta upp den och låt den svalna av snabbt och lägg den i kylen sedan så den blir riktigt kylskåpskall.

6

Skiva upp den. Har du skärmaskin kan du stoppa den i frysen en stund och skiva den sedan.

Alis kebab (sous vide)

7

Stek den sedan snabbt i varm panna med smör och servera med de tillbehör som du tycker om.

Alis kebab (sous vide)

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida