American wedge salad är ett perfekt tillbehör till en bit kött eller kyckling, eller varför inte servera tacoköttfärs till.
När jag växte upp var sallad likställt med isbergssallad. Jag var inte så förtjust i sallad just för att jag förknippade det med den ibland lite för beska smaken isbergssallad kan ha. Den serverades dessutom ofta tillsammans med kalla tomatklyftor och sladdriga gurkskivor.
Men isbergssallad kan vara mer upphetsande än så. Välj salladshuvud med omsorg, ett mindre huvud som känns lätt och inte så kompakt. Om du dessutom väljer rätt smakkompisar och serverar med en god dressing är lyckan gjord.
I den här rätten bidrar ljumma långbakade körsbärstomater till en fin sötma och syra som gifter sig fint med sältan från bacon och ädelost. Allt detta är perfekta smakkompisar till den friska och krispiga isbergssalladen med den där lilla beskan.
Du kan hitta recept på långbakade tomater på min Instagram @Fett_bra_mat
Ansa isbergssalladen genom att ta bort de yttersta bladen om de ser tråkiga ut.
Skär salladen i fyra klyftor, låt roten vara kvar medan du sköljer salladen så att klyftorna hålls samman.
Torka av salladen och skär sedan av roten på vardera klyfta och lägg försiktigt upp dem (så att klyftorna hålls intakta) på tallrikar eller ett serveringsfat.
Ringla så mycket dressing som du önskar över salladen. Smula det knaperstekt baconet över. Placera ut rädisskivorna och sprinkla över finskuren gräslök.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Ansa isbergssalladen genom att ta bort de yttersta bladen om de ser tråkiga ut.
Skär salladen i fyra klyftor, låt roten vara kvar medan du sköljer salladen så att klyftorna hålls samman.
Torka av salladen och skär sedan av roten på vardera klyfta och lägg försiktigt upp dem (så att klyftorna hålls intakta) på tallrikar eller ett serveringsfat.
Ringla så mycket dressing som du önskar över salladen. Smula det knaperstekt baconet över. Placera ut rädisskivorna och sprinkla över finskuren gräslök.