American Wedge Salad

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

American wedge salad är ett perfekt tillbehör till en bit kött eller kyckling, eller varför inte servera tacoköttfärs till. När jag växte upp var sallad…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
American Wedge Salad

Beskrivning - Information

American wedge salad är ett perfekt tillbehör till en bit kött eller kyckling, eller varför inte servera tacoköttfärs till.

När jag växte upp var sallad likställt med isbergssallad. Jag var inte så förtjust i sallad just för att jag förknippade det med den ibland lite för beska smaken isbergssallad kan ha. Den serverades dessutom ofta tillsammans med kalla tomatklyftor och sladdriga gurkskivor.

Men isbergssallad kan vara mer upphetsande än så. Välj salladshuvud med omsorg, ett mindre huvud som känns lätt och inte så kompakt. Om du dessutom väljer rätt smakkompisar och serverar med en god dressing är lyckan gjord.

I den här rätten bidrar ljumma långbakade körsbärstomater till en fin sötma och syra som gifter sig fint med sältan från bacon och ädelost. Allt detta är perfekta smakkompisar till den friska och krispiga isbergssalladen med den där lilla beskan.

Du kan hitta recept på långbakade tomater på min Instagram @Fett_bra_mat

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Isbergssallad, litet huvud
 4 st Rädisor, tunt skivade
 140 g Bacon, knaperstekt
Bluecheesedressing
 140 g Blåmögelost, t ex Kvibille
 ½ dl Majonnäs
 ½ dl Créme Fraîche
 ½ dl Vatten
 Vitpeppar, nymalen
 Gräslök, färsk, strimlad
ANNONS

Gör så här:

Salladen
1

Ansa isbergssalladen genom att ta bort de yttersta bladen om de ser tråkiga ut.
Skär salladen i fyra klyftor, låt roten vara kvar medan du sköljer salladen så att klyftorna hålls samman.
Torka av salladen och skär sedan av roten på vardera klyfta och lägg försiktigt upp dem (så att klyftorna hålls intakta) på tallrikar eller ett serveringsfat.

Bluecheesedressingen
2

Mosa osten i majonnäsen och crème fraichen. Blanda i vatten. Ta lite i taget och utgå från din preferens i konsistens. Smaka av såsen med örtsalt, vitpeppar och lökpulver.

Montering
3

Ringla så mycket dressing som du önskar över salladen. Smula det knaperstekt baconet över. Placera ut rädisskivorna och sprinkla över finskuren gräslök.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Isbergssallad, litet huvud
 4 st Rädisor, tunt skivade
 140 g Bacon, knaperstekt
Bluecheesedressing
 140 g Blåmögelost, t ex Kvibille
 ½ dl Majonnäs
 ½ dl Créme Fraîche
 ½ dl Vatten
 Vitpeppar, nymalen
 Gräslök, färsk, strimlad

Instruktioner

Salladen
1

Ansa isbergssalladen genom att ta bort de yttersta bladen om de ser tråkiga ut.
Skär salladen i fyra klyftor, låt roten vara kvar medan du sköljer salladen så att klyftorna hålls samman.
Torka av salladen och skär sedan av roten på vardera klyfta och lägg försiktigt upp dem (så att klyftorna hålls intakta) på tallrikar eller ett serveringsfat.

Bluecheesedressingen
2

Mosa osten i majonnäsen och crème fraichen. Blanda i vatten. Ta lite i taget och utgå från din preferens i konsistens. Smaka av såsen med örtsalt, vitpeppar och lökpulver.

Montering
3

Ringla så mycket dressing som du önskar över salladen. Smula det knaperstekt baconet över. Placera ut rädisskivorna och sprinkla över finskuren gräslök.

American Wedge Salad

Recept av: Fett bra mat - Helena

Visa alla recept från Fett bra mat - Helena Hemsida
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida