Amonazons krämiga äggröra

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

År 2001 fick jag detta recept muntligen av en kinesisk barnsköterska i staden Wuhan i Kina när hon berättade vilken mat vår nyligen adopterade flicka…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Amonazons krämiga äggröra
ANNONS
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

År 2001 fick jag detta recept muntligen av en kinesisk barnsköterska i staden Wuhan i Kina när hon berättade vilken mat vår nyligen adopterade flicka tyckte om.
Fortfarande vill vår nu tonåriga dotter ha sin äggröra på detta vis och vi äter det ofta.

Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Om du är sugen på en mer klassisk varm äggröra, så måste du bara testa detta receptet som självaste Gordon Ramsay är skapare till: Äggröra

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
Äggröra
 1 msk smör
 1 msk grädde
 1 nypa salt
 1 nypa vitpeppar
 3-4 stänk sesamolja
Dekoration (valbart)
 Rostade sesamfrön
 Salladslök

 

Gör så här:

1

Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.

2

Vispa ihop ägg, grädde, sesamolja och kryddor.

3

Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.

4

Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.

5

Fint hackad salladslök är också gott till.

6

Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Äggröra
 1 msk smör
 1 msk grädde
 1 nypa salt
 1 nypa vitpeppar
 3-4 stänk sesamolja
Dekoration (valbart)
 Rostade sesamfrön
 Salladslök

Instruktioner

1

Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.

2

Vispa ihop ägg, grädde, sesamolja och kryddor.

3

Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.

4

Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.

5

Fint hackad salladslök är också gott till.

6

Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.

Amonazons krämiga äggröra
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida