Hoppa till innehåll

Amonazons krämiga äggröra

Inga röster än
Sparat av: st
Amonazons krämiga äggröra

År 2001 fick jag detta recept muntligen av en kinesisk barnsköterska i staden Wuhan i Kina när hon berättade vilken mat vår nyligen adopterade flicka tyckte om.
Fortfarande vill vår nu tonåriga dotter ha sin äggröra på detta vis och vi äter det ofta.

Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Om du är sugen på en mer klassisk varm äggröra, så måste du bara testa detta receptet som självaste Gordon Ramsay är skapare till: Äggröra

Inga röster än
Sparat av: st
Portioner: 1
Författare: Amonazon

Ingredienser

Äggröra

Dekoration (valbart)

Instruktioner

  • Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.
  • Vispa ihop ägg, grädde, sesamolja och kryddor.
  • Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.
  • Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.
  • Fint hackad salladslök är också gott till.
  • Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg