Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Annas kärleksmums

Inga röster än
Annas kärleksmums

Annas kärleksmums är en enkel och god chokladkaka som är glutenfri, mejerifri och utan tillsatt socker. Dessa kärleksmums är dessutom äggfria!

Total tid: 30 minuter
Portioner: 8 bitar
Författare: Anna Winér

Ingredienser

Kaka:

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 0,75 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5-1 tsk psylliumhusk
  • 1 msk Nicks use like sugar
  • 1 dl vatten
  • 4 msk olja

Glasyr:

  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 0,5-1 msk starkt kaffe
  • 50 g choklad mjölkfri och sockerfri
  • Kokosflingor att toppa med

Instruktioner

Kaka:

  • Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet. Låt smeten vila i 15 minuter. Tillsätt mer psylliumhusk om smeten är rinnig.
  • Fördela smeten en form som är ca. 15×8 cm. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter på 175 grader. Låt svalna helt.

Glasyr:

  • Smält ihop grädde, kaffe och hackad choklad.
  • Bred glasyren över kakan, toppa med kokosflingor och låt stelna.
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

5 responses to “Annas kärleksmums”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg