Annas kärleksmums
18
Annas kärleksmums är en enkel och god chokladkaka som är glutenfri, mejerifri och utan tillsatt socker. Dessa kärleksmums är dessutom äggfria!
Total tid:
30 minuter
Portioner: 8
bitar
Ingredienser
Kaka:
Glasyr:
- 0,5 dl kokosgrädde
- 0,5-1 msk starkt kaffe
- 50 g choklad mjölkfri och sockerfri
- Kokosflingor att toppa med
Instruktioner
Kaka:
- Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet. Låt smeten vila i 15 minuter. Tillsätt mer psylliumhusk om smeten är rinnig.
- Fördela smeten en form som är ca. 15×8 cm. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter på 175 grader. Låt svalna helt.
Glasyr:
- Smält ihop grädde, kaffe och hackad choklad.
- Bred glasyren över kakan, toppa med kokosflingor och låt stelna.
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Om jag tar x3 hur stor form ska jag ha då?
Hej Vilken typ av psyllumhusk/fiber, fiberhusk, använder du? Dom fungerar ju lite olika.
En form som är ca 19×19 cm stor blir lagom 🙂
Jag använder psylliumhusk från lindroos eller fiberhusk 🙂
Varför blir glasyren så tunn?