Annes belgiska våfflor
0
Annes belgiska våfflor är lchf-anpassade våfflor för dig som
vill minska ner på socker, kolhydrater och spannmål. Alltid
glutenfritt dessutom.
Om du inte har ett belgiskt
våffeljärn, så funkar det att göra vanliga våfflor med, men den
belgiska varianten är ju så mycket bättre.
Receptet ger cirka 4 belgiska våfflor, eller 6-8 vanliga våfflor.
Det kan vara värt att investera i ett belgiskt våffeljärn, för då kan du även göra fantastiska Chaffles.
Recept och bild: Anne Aobadia
Total tid:
20 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 200 g Smör
- 8 st ägg
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 2 tsk Bakpulver
- 1 dl Kokosmjöl
Du behöver
- Belgiskt våffeljärn
Instruktioner
- Smält smöret på medelvärme. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
- Vispa ihop med äggen.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vill du undvika klumpar så siktar du blandningen genom en sil, det gör att din smet kommer vara jämnare.
- Blanda nu ihop samtliga ingredienser till en jämn fin smet. Låt den sedan stå och svälla i minst fem till tio minuter.
- Grädda i ditt våffeljärn på medelhög-hög värme tills de är härligt gyllene.
- Servera med grädde och lite färska bär, eller lite kokta bär som har fått svalna lite.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!