Annes belgiska våfflor är lchf-anpassade våfflor för dig som vill minska ner på socker, kolhydrater och spannmål. Alltid glutenfritt dessutom.
Om du inte har ett belgiskt våffeljärn, så funkar det att göra vanliga våfflor med, men den belgiska varianten är ju så mycket bättre.
Receptet ger cirka 4 belgiska våfflor, eller 6-8 vanliga våfflor.
Det kan vara värt att investera i ett belgiskt våffeljärn, för då kan du även göra fantastiska Chaffles.
Recept och bild: Anne Aobadia
Smält smöret på medelvärme. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Vispa ihop med äggen.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vill du undvika klumpar så siktar du blandningen genom en sil, det gör att din smet kommer vara jämnare.
Blanda nu ihop samtliga ingredienser till en jämn fin smet.
Låt den sedan stå och svälla i minst fem till tio minuter.
Grädda i ditt våffeljärn på medelhög-hög värme tills de är härligt gyllene.
Servera med grädde och lite färska bär, eller lite kokta bär som har fått svalna lite.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret på medelvärme. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Vispa ihop med äggen.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vill du undvika klumpar så siktar du blandningen genom en sil, det gör att din smet kommer vara jämnare.
Blanda nu ihop samtliga ingredienser till en jämn fin smet.
Låt den sedan stå och svälla i minst fem till tio minuter.
Grädda i ditt våffeljärn på medelhög-hög värme tills de är härligt gyllene.
Servera med grädde och lite färska bär, eller lite kokta bär som har fått svalna lite.
Kristina says:
Så goda och lätta att-göra !