Annes belgiska våfflor

star iconstar iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon 7 röster - Betygsätt

Annes belgiska våfflor är lchf-anpassade våfflor för dig som vill minska ner på socker, kolhydrater och spannmål. Alltid glutenfritt dessutom. Om du inte har ett…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Annes belgiska våfflor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Annes belgiska våfflor är lchf-anpassade våfflor för dig som vill minska ner på socker, kolhydrater och spannmål. Alltid glutenfritt dessutom.
Om du inte har ett belgiskt våffeljärn, så funkar det att göra vanliga våfflor med, men den belgiska varianten är ju så mycket bättre.

Receptet ger cirka 4 belgiska våfflor, eller 6-8 vanliga våfflor.

Det kan vara värt att investera i ett belgiskt våffeljärn, för då kan du även göra fantastiska Chaffles.

Recept och bild: Anne Aobadia

Kategori

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 200 g Smör
 8 st Ägg
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 1 dl Kokosmjöl
Du behöver
 Belgiskt våffeljärnEller ett vanligt våffeljärn.

 

Gör så här:

1

Smält smöret på medelvärme. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2

Vispa ihop med äggen.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vill du undvika klumpar så siktar du blandningen genom en sil, det gör att din smet kommer vara jämnare.

4

Blanda nu ihop samtliga ingredienser till en jämn fin smet.
Låt den sedan stå och svälla i minst fem till tio minuter.

5

Grädda i ditt våffeljärn på medelhög-hög värme tills de är härligt gyllene.

6

Servera med grädde och lite färska bär, eller lite kokta bär som har fått svalna lite.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 2.1 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Smör
 8 st Ägg
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 1 dl Kokosmjöl
Du behöver
 Belgiskt våffeljärnEller ett vanligt våffeljärn.

Instruktioner

1

Smält smöret på medelvärme. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2

Vispa ihop med äggen.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vill du undvika klumpar så siktar du blandningen genom en sil, det gör att din smet kommer vara jämnare.

4

Blanda nu ihop samtliga ingredienser till en jämn fin smet.
Låt den sedan stå och svälla i minst fem till tio minuter.

5

Grädda i ditt våffeljärn på medelhög-hög värme tills de är härligt gyllene.

6

Servera med grädde och lite färska bär, eller lite kokta bär som har fått svalna lite.

Annes belgiska våfflor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida