Det här är en mousse som jag hittade i tidningen Matkärlek som jag kände att jag verkligen måste testa. Det visade sig vara ett riktigt gott recept på en chokladmousse med en liten härlig twist, nämligen en liten nyans av lakrits.
Funkar perfekt för dig som är ute efter ett LCHF-recept på efterrätt som funkar för alla, även de som inte äter LCHF normalt sett.
Gillar du lakrits och vill att det ska smaka lite mer, ta dubbla mängden lakritspulver då för i originalreceptet så kan man bara märka en antydan att det finns lakrits i.
Nästa gång jag gör den, då kommer jag ta dubbla mängden lakrits iaf.
Separera äggen så att du har gulorna i en skål och vitorna i en bunke.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med en nypa salt. Vispa tills det att du kan vända bunken upp och ner.
Smält chokladen i ett vattenbad eller på låg temperatur i micron.
Låt chokladen svalna lite. Vispa grädden med vaniljpulvret., men inte för hårt.
Rör ner en och en av äggulorna i chokladen och tillsätt även lakritspulvret. Chokladen kommer stelna till ganska så mycket.
Rör ner hälften av chokladsmeten i hälften av de vispade äggvitorna så det blir en slät smet. Blanda ner resten av chokladen och äggvitan efter det. Blanda väl till en jämn smet.
Blanda ner vispgrädden i chokladsmeten.
Häll upp i portionsformar och ställ i kylen ett par timmar så moussen får stelna till.
Garnera och servera.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Separera äggen så att du har gulorna i en skål och vitorna i en bunke.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med en nypa salt. Vispa tills det att du kan vända bunken upp och ner.
Smält chokladen i ett vattenbad eller på låg temperatur i micron.
Låt chokladen svalna lite. Vispa grädden med vaniljpulvret., men inte för hårt.
Rör ner en och en av äggulorna i chokladen och tillsätt även lakritspulvret. Chokladen kommer stelna till ganska så mycket.
Rör ner hälften av chokladsmeten i hälften av de vispade äggvitorna så det blir en slät smet. Blanda ner resten av chokladen och äggvitan efter det. Blanda väl till en jämn smet.
Blanda ner vispgrädden i chokladsmeten.
Häll upp i portionsformar och ställ i kylen ett par timmar så moussen får stelna till.
Garnera och servera.