Annicas LCHF-pizza

35
Innehåll
Den här pizzabotten startade en riktig pizzafrenzy på olika Facebookgrupper när den släpptes av Annica.
Det är en pizzabotten som är väldigt nära vanlig pizza, men är ändå LCHF-pizzabotten.
Toppa med vad du vill och om du vill ha recept på en god tomatsås så hittar du ett gott recept här: Tomatsås till pizza
Sen är inte någon pizza komplett utan en pizzasallad. Så se till att ordna en laddning av det med.
Recept och bild: Annica Cedefors
Total tid:
15 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 2 st ägg
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk vatten
- 1 msk fiberhusk
- 2 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Vispa ner de övriga ingredienserna.
- Häll snabbt ut smeten på plåten och bred ut den direkt med en slickepott. Viktigt att vara snabb så att inte fiberhusken hinner svälla för mycket. Det skall vara ungefär 4-5 mm tjockt.
- Sätt in din i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Den skall knappt ha fått färg, men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader.
- Ta ut botten och toppa med vad du nu vill toppa med.
- Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i cirka 10 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Skall botten vara kvar i ugnen efter 10 min efter att man höjt graderna till 250 grader? Och isf hur länge då? Eller tar man ut den efter 10 min, tar ut den, har på toppingen, och sen in på 250 grader i 10 min? Är det varmluftsugn eller vanlig?
Tacksamt om sånt står.
Det här var klart överlägset den bästa och godaste LCHF-pizzabotten jag har provat. Den blev lite som panpizza, så lyxigt att kunna äta den med händerna. Mums!